Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΜακελειό με τουλάχιστον 26 νεκρούς από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη νότια Σομαλία

Μακελειό με τουλάχιστον 26 νεκρούς από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο στη νότια Σομαλία

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν όταν φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Asasey Hotel στη νότια Σομαλία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Βομβιστής αυτοκτονίας […]


Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν όταν φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Asasey Hotel στη νότια Σομαλία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Βομβιστής αυτοκτονίας εμβόλισε με το αυτοκίνητό του την πύλη του ξενοδοχείου, στο λιμάνι του Kismayo και στη συνέχεια ένοπλοι συνεργοί του εισέβαλαν στο συγκρότημα. Η κρίση έληξε μετά από σχεδόν ολονύχτια πολιορκία από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο πρώτος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς δράστες, όμως στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι ένας από τους ενόπλους συνελήφθη. Στα θύματα περιλαμβάνονται δύο πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών κι ένας Βρετανός. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ένας υποψήφιος που θα διεκδικούσε την προεδρία της περιοχής στις περιφερειακές εκλογές του Αυγούστου και μία δημοσιογράφος. Η ακραία οργάνωση Al-Shabab, βραχίονας της al-Qaeda στην ανατολική Αφρική, ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα, υποστηρίζοντας πως σκότωσε 30 ανθρώπους.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024