Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΜαθήματα ζωγραφικής βοτάνων στο ξενοδοχείο Λαγού Ράχη Country Hotel

Μαθήματα ζωγραφικής βοτάνων στο ξενοδοχείο Λαγού Ράχη Country Hotel

Στα τέλη Μαΐου μια σειρά μαθημάτων ζωγραφικής βοτάνων, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί στο Λαύκο, Νοτίου Πηλίου η οποία ήδη προσελκύει συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. […]

Στα τέλη Μαΐου μια σειρά μαθημάτων ζωγραφικής βοτάνων, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί στο Λαύκο, Νοτίου Πηλίου η οποία ήδη προσελκύει συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η τέχνη της ζωγραφικής βοτάνων έχει μια μακρά ιστορία και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους επαγγελματίες καλλιτέχνες που συνοδεύαν αποστολές κυνηγιού φυτών για την καταγραφή της χλωρίδας που μόλις είχε ανακαλυφθεί. Αρχικά, το κύριο κριτήριο ήταν η επιστημονική ακρίβεια, για να απεικονίσει το θέμα με επαρκείς λεπτομέρειες ώστε να αναγνωριστεί. Σήμερα η καταστροφή των ειδών και των οικοτόπων προσθέτει μια επείγουσα ανάγκη για την αναγνώριση των φυτών. Αυτό το μάθημα θα έχει μεγάλη αξία για εκείνους που θα συμμετέχουν και μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες προέρχονται από την Ελβετία, την Κύπρο, το Ην. Βασίλειο, την Κρήτη και την Τουρκία. Η εβδομάδα αυτή απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους και ηγείται από την Maggie Niagassas που έχει ζήσει για 35 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά έχει ως βάση πλέον το Ην. Βασίλειο. Επίσης έχει Δίπλωμα Τέχνης και Σχεδίου καθώς επίσης είναι μέλος της Κοινότητας Εικονογράφησης Βοτάνων. Το μάθημα είναι σε τοπικό επίπεδο, με διάρκεια από τις 22 έως τις 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο Λαγού Ράχη Country Hotel, στην περιοχή του Λαύκου. Πρόκειται για ένα πλήρες πρόγραμμα 6 ημερών που περιλαμβάνει σύντομους περιπάτους με σκοπό την συλλογή βοτάνων τα οποία θα χρησιμοποιήθουν ως δείγματα στον σχεδιασμό και την ζωγραφική αυτών, μια επίσκεψη σε ένα τοπικό μοναστήρι και μια μέρα στην παραλία σε ταβερνάκι της περιοχής, με σκόπο την καταγραφή και ζωγραφική των συγκεκριμένων ειδών χλωρίδας της ακτής. Μετά το τέλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μικρή έκθεση, έτσι ώστε να ανδειχθουν τα έργα των συμμετεχόντων. Επιπλέον οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Βιοποικιλότητας των Φυτών του Πανεπιστήμιου Reading του Ερμπάριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ανεβάσουν φωτογραφίες του μαθήματος στην σελίδα τους, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024