Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΠάσχα στην Πάρο

Πάσχα στην Πάρο

Το έθιμο της αναπαράστασης των Παθών κατά την περιφορά του Επιταφίου στα ορεινά χωριά Μάρπησσα, Μάρμαρα, Πρόδρομο, Λεύκες και Άσπρο Χωριό θα αναβιώσει και φέτος, δίνοντας το στίγμα της μοναδικότητας […]

Το έθιμο της αναπαράστασης των Παθών κατά την περιφορά του Επιταφίου στα ορεινά χωριά Μάρπησσα, Μάρμαρα, Πρόδρομο, Λεύκες και Άσπρο Χωριό θα αναβιώσει και φέτος, δίνοντας το στίγμα της μοναδικότητας από πλευράς θεάματος, αλλά και κατάνυξης στο νησί των Κυκλάδων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, στη διάρκεια του Επιταφίου, να ζήσουν μαζί με τους κατοίκους, ζωντανές εικόνες των Παθών του Χριστού όπου τα παιδιά ντυμένα Ρωμαίοι στρατιώτες ή μαθητές του Χριστού αναπαριστούν σκηνές από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, τον “Μυστικό Δείπνο”, το μαρτύριο της Σταύρωσης κ.ά., ενώ σε κάθε μία από τις 15 στάσεις της περιφοράς θα φωτίζεται εντυπωσιακά και ένα σημείο του βουνού. Το βράδυ του Σαββάτου το έθιμο κορυφώνεται με την αναπαράσταση της Ανάστασης μέσα σε μία ατμόσφαιρα χιλιάδων κεριών και πυροτεχνημάτων που φωτίζουν τον ουρανό του Αιγαίου. Την Κυριακή του Πάσχα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, τόσο με τα γλέντια και το σούβλισμα των αρνιών, όσο και με το “κάψιμο του Εβραίου”, καθώς και με το “Πάσχα της Αγάπης”, όπου σε πολλά σημεία του νησιού προσφέρεται στους επισκέπτες φαγητό και κρασί, ενώ οι τοπικές ορχήστρες ξεσηκώνουν τους παρευρισκόμενους με τα ρομαντικά τραγούδια της “Κούνιας”.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024