Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζWTM 2016: Ηχηρό "παρών" και τη φετινή χρονιά για την Ελλάδα

WTM 2016: Ηχηρό "παρών" και τη φετινή χρονιά για την Ελλάδα

Δυναμική ήταν για ακόμη μια φορά η ελληνική παρουσία στην φετινή World Travel Market που έγινε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα. Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά στην τουριστική περίοδο του 2016, αλλά και την επερχόμενη χρονιά του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων tour operators. Η WTM έκλεισε με χαμόγελα αισιοδοξίας για τη σεζόν του 2017, αφού όλες οι ενδείξεις αλλά και τα ποσοστά των προκρατήσεων, συνηγορούν υπέρ μιας αύξησης άνω του 20% από την βρετανική τουριστική αγορά.

Έλενα Κουντουρά
Στιγμιότυπο από τη συνεντευξη Τύπου
της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά
 
Αύξηση 23% από την αγγλική αγορά στις προκρατήσεις προς την Ελλάδα για το Καλοκαίρι του 2017, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στην World Travel Market του Λονδίνου.
 
 
Νότιο Αιγαίο
Το καινούριο μεμονωμένο περίπτερο της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου
στην WTM του Λονδίνου
 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν η μοναδική περιφέρεια της χώρας που συμμετείχε με δικό της περίπτερο, σχεδιασμένο ειδικά στην λογική του νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς, με στόχο να δώσει έμφαση στα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών, αξιοποιώντας το καινούργιο, ισχυρό ατού του Νοτίου Αιγαίου, την διεκδίκηση της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η πρωτότυπη εμφάνιση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην WTM, απέσπασε θετικά σχόλια των παραγόντων της ελληνικής τουριστικής αγοράς και όλων όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο.
 
 
ανδρεαδης
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης και η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Εεπιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, σε δήλωσή του έκανε λόγο για μονοψήφια αύξηση των προκρατήσεων προς Ελλάδα, “τοποθετώντας” την στο 9%, ενώ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μίλησε για αύξηση 23%, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
 
 
εοτ 2016
Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην έκθεση.
 
Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της τάξης του 12%, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του ΣΕΤΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αποδίδει και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
 

Χατζημαρκος

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος
σε συνέντευξή του στην τηλεόραση.
 
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Λονδίνο σχολίασε τα στοιχεία των προκρατήσεων, δηλώνοντας: “Στην WTM του Λονδίνου, “εισπράττουμε” τα θετικά αποτελέσματα της σκληρής προσπάθειας που καταβάλαμε, να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%. Είναι ένα ποσοστό, που δημιουργεί πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων”.


 
argo travel
Η ομάδα του Argo Travel.
 
Στο κέντρο ο κ. Στρατής Βουρσούκης, Group Director of Sales & Marketing του Argo Travel Group, δεξιά του ο κ. Γιάννης Πολυδώρου, Διευθυντής του Argo Λονδίνου, και αριστερά του ο κ. Άγγελος Σαμώλης, Sales Manager του Argo Travel Group.
 
 
ξεθ
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, η κα Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης,
στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 
Ο προορισμός “Θεσσαλονίκη” έστειλε το δικό του μήνυμα ότι απευθύνεται σε ταξιδιώτες κάθε ηλικίας για city break σε συνδυασμό με ημερήσιες κοντινές αποδράσεις για όσους θαυμάζουν την ιστορία ή είναι φυσιολάτρες. Άλλωστε η μακραίωνη ιστορία της πόλης προσελκύει το θαυμασμό των ξένων τουριστών που δύσκολα αντιστέκονται σε μια περιήγηση στα 15 μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και όχι μόνο.
 
 
καρουμπας
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Chef Club και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Chef,
κ. Μίλτος Καρούμπας σε ομιλία του στην έκθεση.
 
Την ελληνική γαστρονομία και το πλεονέκτημα της χώρας μας που πρέπει να το αξιοποιήσουμε τουριστικά ανέπτυξε ο κ Μίλτος Καρούμπας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε στα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας την πρώτη μέρα της έκθεσης στο Press Room του Συνεδριακού Κέντρου ExCel.
 
 
χναρης
Ο κ. Ζαχαρίας Χνάρης στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 
Δυναμικό “παρών” έδωσει για μια ακόμα χρονιά και η Chnaris Hotel Management, Development & Consulting SA με τη συμμετοχή της στο περίπτερο της Ελλάδας και στόχο να προβάλει τις συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές τις μονάδες της CHC Hotels από Κρήτη, Ρόδο και Μακεδονία.
 
 
παξοι
Η ομάδα του Δήμου Παξών.
 
Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά, το παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού. Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο αυτόνομο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επιβεβαίωσαν ότι το 2017 θα είναι έτος αισιοδοξίας για τον τουρισμό, εκτός απροόπτων και μάλιστα είναι θετικα τα μυνήματα και από την αγγλική αγορά εάν η ισοτιμία ευρώ / λίρας διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.
 
 
Χερσονησος
Το περίπτερο του Δήμου Χερσονήσου.
 
Για πρώτη φορά έλαβε μέρος στην World Travel Market με περίπτερο μέσα στο χώρο του ΕΟΤ ο Δήμος Χερσονήσου, που ήταν και ο μοναδικός δήμος από όλη την Κρήτη. Έμφαση δόθηκε στο θεματικό τουρισμό και ιδίως στο θρησκευτικό και ποδηλατικό τουρισμό. Ο κ. Ευθύμιος Μουντράκης, αντιδήμαρχος τουρισμού, και η κα Μαρία Γαράκη, δημοτικός σύμβουλος είχαν συναντήσεις με τουριστικά γραφεία από όλο τον κόσμο που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Χερσονήσου.
 
 
χαλκιδικη
Το περίπτερο του Δήμου Χαλκιδικής.
Η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ) έδωσε δυναμικό “παρών” ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο ΤΟΧ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία και Tour Operator της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ισραήλ και της Ιταλίας, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από δημοσιογράφους και travel bloggers για τη οργάνωση Press Trips την ερχόμενη άνοιξη στη Χαλκιδική.

Porto Carras

Το Porto Carras στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 
Στη φωτογραφία ο κ. Φώτης Πολίτης, Sales Manager του Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής.

 

μυκονος
Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς στο περίπτερο του νησιού.
 
Η αντιπροσωπεία του Δήμου της Μυκόνου, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από τη  Βρετανία και άλλες αγορές κλειδιά, όπως η βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη δημοσιογράφος Bettany Hughes που ειδικεύεται στην αρχαία ελληνική ιστορία.

 

manessis
Το περίπτερο του Manessis Travel.
 
Στη φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Ανδρέας Μάνεσσης και η κ. Χριστίνα Μαστορίδου, διευθύντρια του τμήματος Εισερχόμενου Τουρισμού. 
 


Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε, μεταξύ άλλων στο ειδικό κοινό, το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της περιοχής της Αττικής, τα γραφικά νησιά του Σαρωνικού κόλπου, τοποθετημένα ιδανικά στον χάρτη για ένα ταξίδι μετάβασης από νησί σε νησί. Το Αγκίστρι, η Αίγινα, ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες είναι παραδείγματα μικρών σε διάρκεια διαδρομών με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, σε μικρή διάρκεια πτήσης, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα προσκαλούν τον επισκέπτη στο δικό τους ταξίδι εξερεύνησης. Η προσφορά νέων ελκυστικών τουριστικών διαδρομών, σχετικά άγνωστων, θα βοηθήσει στην αύξηση της διάρκειας των διακοπών στην Αττική.


Βραβεύσεις ξενοδοχείων της Louis Hotels κατά την World Travel Market.

Κατά τη διάρκεια της World Travel Market, ο οργανισμός TUI βράβευσε το ξενοδοχείο της Louis Hotels, The King Jason στην Πάφο ως Overall Winner of First Choice Favourites. Στην ίδια τελετή, το ξενοδοχείο The King Jason Protaras βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα “Thomson favourites” ξενοδοχεία στον κόσμο. Επιπρόσθετα, το Family Life Kerkyra Golf στην Κέρκυρα βραβεύτηκε στην κατηγορία “Best TUI Family Life Resorts Accommodation”.

 
kypros
Το περίπτερο της Κύπρου.
 
Τα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα που σημειώθηκαν κατά το 2016, από την βρετανική αγορά, θα διατηρηθούν και το 2017, ήταν το συμπέρασμα που εξήχθη από τις επαφές που είχε στο Λονδίνο κυπριακή αντιπροσωπεία, υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Ανακοίνωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού αναφέρει ότι “το γενικό συμπέρασμα που εξάγεται από τις επαφές είναι ότι παρά τις προκλήσεις που υφίστανται στη βρετανική αγορά, με κυριότερη ίσως αυτή του Brexit και της διολίσθησης της ισοτιμίας του βρετανικού νομίσματος, τα εξαιρετικά αποτελέσματα θα διατηρηθούν”.


Το περίπτερο της Περιφέρειας Λεμεσού.

Η αγγλική αγορά είναι υψηλής σημασίας για την περιφέρεια Λεμεσού και παρουσιάζει πολύ θετικές προοπτικές εφόσον μέχρι στιγμής καταγράφει ουσιαστική αύξηση στις αφίξεις του τρέχον έτους. Συγκεκριμένα κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2016 αφίχθηκαν στην Κύπρο 115.000 περισσότεροι Άγγλοι τουρίστες από το προηγούμενο έτος. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες του Ην. Βασιλείου και την επόμενη χρονιά. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι υπάρχει ιδιαίτερα θετική αντιμετώπιση του θέματος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, όπως έχει διαφανεί από συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της έκθεσης. Πέραν από τους τουριστικούς πράκτορες, η εταιρεία είχε επαφές με διοργανωτές συνεδρίων, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και την προβολή της Λεμεσού. Στη διάρκεια της έκθεσης έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τη Λεμεσό βρισκόταν στη διάθεση των ενδιαφερομένων επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του κοινού. Την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού εκπροσώπησε στην έκθεση η διευθύντρια κα Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου.


 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024