Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΚρήτη, μια αυθεντική κουζίνα
Βιβλιοπαρουσίαση

Κρήτη, μια αυθεντική κουζίνα

Το νέο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, “Crète: La cuisine authentique”, κυκλοφόρησε στα γαλλικά, παρουσιάζοντας 80 παραδοσιακές κρητικές συνταγές, αναδεικνύοντας την πλούσια κουλτούρα και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Κρήτης.

Κυκλοφόρησε στα γαλλικά το νέο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου Crète: La cuisine authentique, ένα βιβλίο γεμάτο με συνταγές εμπνευσμένες από την κρητική κουζίνα.

Στο νέα αυτό βιβλίο, ‘Crète: La cuisine authentique’, η Κρητική κουζίνα ξεδιπλώνεται μέσα από συνταγές παραδοσιακών οικογενειακών πιάτων της φιλόξενης γης της Κρήτης, όπως η φημισμένη σούπα ‘κακαβιά’ και άλλες 79 συνταγές. 150 παραγωγοί και καλλιεργητές της φύσης συνεχίζουν την παράδοση του νησιού στα τοπικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, τα τυριά, τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και τα άγρια βότανα και συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση και ανάπτυξη της μεσογειακής διατροφής, ξεχωρίζοντας την Κρητική κουζίνα, με την αυθεντικότητά της, ως την πιο υγιεινή διατροφή σε όλο τον κόσμο.

Από τα τυριά, το ελαιόλαδο, τα σαλιγκάρια, τα αλλαντικά και τους μεζέδες, η σεφ Ντίνα Νικολάου μας ταξιδεύει στην καρδιά της Κρήτης και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε 80 κρητικές συνταγές, όπως: ντολμαδάκια, ντάκο με κρίταμο, πίτες (μυζηθρόπιτα και σφακιανόπιτα), κρητική σαλάτα με ξύγαλο Σητείας, κουλουράκια και Πασχαλινά τσουρέκια, γεμιστά κολοκυθάκια, κρητικό πιλάφι, καλαμάρι με μυρωδικά κ.α.. Όλες οι συνταγές του βιβλίου αποτελούν αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα της Κρήτης που μας μεταφέρουν στην παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού.

Η Ντίνα Νικολάου, η βραβευμένη Ambassador of Taste 2018, είναι η σεφ του εστιατορίου Evi Evane, και έχει ήδη εκδώσει άλλο ένα βιβλίο με συνταγές από την Ελλάδα, το Grèce, La cuisine authentique.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024