Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ διπλωματία της ελληνικής γαστρονομίας ολοκληρώθηκε στο Συνέδριο της CEUCO στην Dijon της Γαλλίας
Γαστρονομία

Η διπλωματία της ελληνικής γαστρονομίας ολοκληρώθηκε στο Συνέδριο της CEUCO στην Dijon της Γαλλίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας.

Η διπλωματία της ελληνικής γαστρονομίας ήταν το σημείο αναφοράς στο συνέδριο με μεγάλη ποικιλία προϊόντων Ελλάδος, που δημιούργησαν οι αρχιμάγειρες του Acropolis Chef’s Club of Attica, και παρουσιάστηκε στο περίπτερο στο οποίο επισκέφθηκαν και δοκίμασαν πάνω από 600 σύνεδροι, επισκέπτες και καλεσμένοι της CEUCO όπως γύρος, κεμπάπ, σουβλάκι, ελαιόλαδο, τραχανά, γλυκά κουταλιού, φακές, ρεβίθια, φασόλια, ελιές, γραβιέρες διάφορες, φέτα, κρασιά, χυλοπίτες, ρίγανη, πίτες κλπ.

Στο συνέδριο της CEUCO ειπώθηκαν προβληματισμοί αλλά και απορίες περί των αυξήσεων στην παγκόσμια κλίμακα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα αλλά παράλληλα για την ποιότητα, την ποικιλία και την προώθηση του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την απλή βιολογική ανάγκη των τουριστών για το που θα γευματίσουν σωστά και ποιοτικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της CEUCO κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ότι οι βασικοί στόχοι για να μυηθεί την κουλτούρα και την παράδοση ο κάθε πολίτης της ΕΕ μέσα από τις γεύσεις της Ευρώπης, είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας, ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προτάσεων, σωστή παρουσίαση της αγροδιατροφής, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, όπως την ενίσχυση της φήμης, αλλά την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού με στόχο την επιστροφή στις διατροφικές γευστικές και υγιεινές συνήθειες του παρελθόντος και αφύπνιση της τοπικής ταυτότητας μέσω της ενεργής συμμετοχής και της Ευρώπης του ΕΥ ΖΗΝ. Η ελληνική διατροφή δίνει την δυνατότητα να είναι η παγκόσμια χώρα του “ευ ζην” και με τις προδιαγραφές τις Μεσογειακής Διατροφής.

Στο συνέδριο παράλληλα είχαμε και την μεγάλη τιμή με τις ελληνικές βραβεύσεις οι οποίες ήταν οι εξής:

  • Restaurant Européen 2022 –  Restaurant “T’ Aloni” – Grèce
  • École Professionnelle Européenne de Boucherie 2022 – MEAT PRO ACADEMY – Grèce
  • Chef Européen 2022 – Vassilis Mpekas – Grèce

Την επόμενη ημέρα η Ελληνική αποστολή παραβρέθηκε στην προγραμματισμένη παρέλαση στην πόλη της Dijon με πολύ ενθουσιασμό και χειροκρότημα από χιλιάδες κόσμου που έλαβε λήξη το συνέδριο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, για την άψογη συνεργασία όπως επίσης και τα αρμόδια τμήματα των φορέων, καθώς και όλες τις εταιρείες που πρόσφεραν τα εξαιρετικά προϊόντα τους όπως η εταιρεία Mega Yeeros, η εταιρεία Bellisimο, οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλος και την εταιρεία AgriFarm Premium Products.

Τέλος , το Acropolis Chef’s Club of Attica ευχαριστεί όλη την Ελληνική Αποστολή που παρευρέθηκε στην πόλη Dijon της Γαλλίας και στήριξαν το συνέδριο αυτό, – παράλληλα παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Πειραιά, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023