Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞΕΕ: Το ελληνικό ξενοδοχείο πρωταγωνιστής της Ελλάδας της αισιοδοξίας και της εξωστρέφειας
Συνέδρια

ΞΕΕ: Το ελληνικό ξενοδοχείο πρωταγωνιστής της Ελλάδας της αισιοδοξίας και της εξωστρέφειας

Το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ, με θέμα «Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα», επιβεβαίωσε την κυρίαρχη θέση του ελληνικού ξενοδοχείου. Προσαρμοστικό στις παγκόσμιες τάσεις, πρωταγωνιστεί στην εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση της Ελλάδας. Ενισχύει την πληροφόρηση και τεχνογνωσία στον τομέα, ενώ αναδεικνύει την αξία της γνώσης και της επιχειρηματικής προσαρμογής.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ, υπό τον τίτλο: «Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα», το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Κεντρικό μήνυμα που αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες του Φόρουμ είναι πως το ελληνικό ξενοδοχείο με την προσαρμοστικότητά του στις παγκόσμιες τάσεις και με τις επιτυχίες που καταφέρνει, μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας και της αυτοπεποίθησης.

Η έβδομη διοργάνωση του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας επιβεβαίωσε την καθιέρωσή του ως κορυφαία πλατφόρμα διαλόγου, πληροφόρησης και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα για τη Φιλοξενία. Οι εργασίες περιλάμβαναν δυο θεματικά πάνελ. Το πρώτο, με τον τίτλο «Ευκαιρίες και Κίνδυνοι στην εποχή των Branding, Management και Franchise», χαρτογράφησε τη νέα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέσα από το έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και τις τοποθετήσεις μεγάλων brands και αλυσίδων στην Ελλάδα.
Το δεύτερο πάνελ, με τον τίτλο «Αλλαγή Γενιάς και Διαχείριση Περιουσίας» ανέλυσε τις προκλήσεις που αναδύονται καθώς ο ελληνικός τουρισμός φτάνει στην ωριμότητά του. Οι πρωτοπόροι ξενοδόχοι των προηγούμενων δεκαετιών που έβαλαν τα θεμέλια του ελληνικού τουρισμού αποχωρούν και η σκυτάλη της διαχείρισης των επιχειρήσεων περνάει σε δεύτερες ή τρίτες γενιές.

Επίσης, φιλοξενήθηκε Executive Inerview του κ. Θάνου Παπασάββα, CFA Ιδρυτή και Επικεφαλής Επενδύσεων, ABP Invest, ο οποίος αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις και πως αυτές επηρεάζουν τον τουρισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 7ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το ελληνικό ξενοδοχείο, με την αποδεδειγμένη προσφορά του, μπορεί να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μετάβαση προς μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της εξωστρέφειας. Γι’ αυτό έχουν καθοριστική σημασία η έγκυρη πληροφόρηση και η εξειδικευμένη γνώση που οδηγούν στην έγκαιρη και αποτελεσματική προσαρμογή στις απαιτήσεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Η γνώση είναι δύναμη μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Το να ξέρεις που να κοιτάς είναι προϋπόθεση για να πάρεις και τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. Αυτή είναι η θεμελιώδης αποστολή του ΞΕΕ, αυτή είναι τα τελευταία επτά χρόνια και η μεγάλη προστιθέμενη αξία του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας για κάθε μέλος μας, για κάθε Έλληνα ξενοδόχο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024