Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΧρονιά επιτυχιών θεωρείται το 2015 από τα Small Luxury Hotels of the World
Ξενοδοχεία

Χρονιά επιτυχιών θεωρείται το 2015 από τα Small Luxury Hotels of the World

Το 2015 προστέθηκαν στη συλλογή των SLH 40 νέα ξενοδοχεία–μέλη, τόσο σε καθιερωμένες όσο και σε νέες αγορές. Το Τόκιο, η Μάλτα, η Πράγα, το Περθ και οι Σεϋχέλλες είναι μερικοί από τους νέους προορισμούς με ξενοδοχεία-μέλη των SLH, ενώ το 2016, αναμένεται να προστεθούν σε αυτούς η Μοζαμβίκη, το Βιετνάμ και η Ανγκουίλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 43 ξενοδοχεία–μέλη των Small Luxury Hotels of the World.

Στο “κλείσιμο” μιας χρονιάς με πολλές αλλαγές και άλλες τόσες αναπτυξιακές ενέργειες, τα Small Luxury Hotels of the World (SLH), το group μικρών, πολυτελών, ανεξάρτητων ξενοδοχείων, έχουν πολλούς λόγους για να γιορτάζουν. To 2015, ήταν ένα επετειακό (αφού τα SLH συμπλήρωσαν τα 25 χρόνια λειτουργίας τους), μεταβατικό και καθόλα επιτυχημένο έτος για το brand. Η αλλαγή ηγεσίας, οι νέες είσοδοι ξενοδοχείων σε στρατηγικές τοποθεσίες, η σταθερότητα των κρατήσεων αλλά και η αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου slh.com, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που δικαιολογούν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.

Παρά το γεγονός ότι ο συνολικός τζίρος της εταιρείας σε δολάρια εμφανίζει μία μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας), ωστόσο  ο συνολικός τζίρος σε ευρώ έχει αυξηθεί κατά 10% με το 63% αυτού να προκύπτει από τα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου. Αντίστοιχα, η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα (slh.com) αυξήθηκε κατά 3% κατά τη διάρκεια του 2015, αριθμός, ο οποίος ανεβάζει το σύνολο σε πάνω από 4,4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό, ωστόσο, που προκύπτει για τα SLH το 2015, ήταν η μεγάλη αύξηση στο  mobile traffic αλλά και στις κρατήσεις που προέκυψαν από κινητές συσκευές, 35% (σχεδόν ένα εκατομμύριο) και 54% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2014. Ως αποτέλεσμα αυτών των στοιχείων, τα SLH κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα μια νέα εφαρμογή (application) συμβατή με iPhone, με ολοκαίνουριο σύστημα κρατήσεων και  ενισχυμένη λειτουργικότητα, προκειμένου να ενδυναμώσουν την εμπειρία του χρήστη καθώς και για να επωφεληθούν της ολοένα αυξανόμενης τάσης των κρατήσεων “εν κινήσει”.

Η επιλογή νέων μελών υπήρξε πάντα πολύ σημαντική διαδικασία για τον όμιλο. Το 2015 τα SLH έκλεισαν τη χρονιά με 526 ξενοδοχεία, 10, δηλαδή λιγότερα μέλη συγκρητικά με το 2014. Αιτία, η σταθερή δέσμευση των SLH να αυξάνουν την ποιότητα και όχι την ποσότητα των ξενοδοχείων που ενσωματώνονται στο brand. To νέο πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας των  SLH καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη διαδιακασία ένταξης ενός ξενοδοχείου στη συλλογή του group  και ακόμη πιο δύσκολη την παραμονή των υφιστάμενων μελών σε αυτή.

Ωστόσο το 2015 προστέθηκαν στη συλλογή των SLH 40 νέα ξενοδοχεία–μέλη, τόσο σε καθιερωμένες όσο και σε νέες αγορές. Το Τόκιο, η Μάλτα, η Πράγα, το Περθ και οι Σεϋχέλλες είναι μερικοί από τους νέους προορισμούς με ξενοδοχεία-μέλη των SLH, ενώ το 2016, αναμένεται να προστεθούν σε αυτούς η Μοζαμβίκη, το Βιετνάμ και η Ανγκουίλα.

Το 2016 αναμένεται, αντίστοιχα, μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για το πολυτελές brand. Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Boyen “τους τελευταίους μήνες θέσαμε τα θεμέλια για το 2016. Η δυναμική νέα εταιρική μας ταυτότητα, η επανέκδοση των Directories των SLH και οι βελτιωμένες τεχνικές υποδομές τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τα ξενοδοχεία μας, είναι μερικά από αυτά που έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται. Αν και μέρος μιας εξαιρετικά ανταγωνιστικής αγοράς, δεν ανησυχούμε. Ο συνδυασμός ανεξάρτητων και με ισχυρή ταυτότητα ξενοδοχείων με ανεξάρτητους και με ισχυρή άποψη επισκέπτες ήταν αυτός που μας οδήγησε και θα εξακολουθήσει να μας κρατά στην κορυφή”.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 43 ξενοδοχεία–μέλη των Small Luxury Hotels of the World.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024