Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚαρλσρούη: Τα ξενοδοχεία μπορούν να μη δέχονται πελάτες για πολιτικούς λόγους
Μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θα δεχθεί και ποιον όχι

Καρλσρούη: Τα ξενοδοχεία μπορούν να μη δέχονται πελάτες για πολιτικούς λόγους

Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καρλσρούης στη Γερμανία, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έχουν το δικαίωμα να μη δέχονται πελάτες για πολιτικούς λόγους.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Γερμανία έχουν το δικαίωμα να μη δέχονται πελάτες για πολιτικούς λόγους, αποφάνθηκε πρόσφατα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης, στο οποίο προσέφυγε ο Udo Voigt, πρώην ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος NPD, ο οποίος δεν έγινε δεκτός από ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η σύζυγος του Voigt είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο Hotel Esplanade Resort & Spa, στο Βραδεμβούργο της ανατολικής Γερμανίας, τον Δεκέμβριο του 2009. Όμως, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Heinz Baumeister, αρνήθηκε να δεχθεί το ζευγάρι με το επιχείρημα ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις του Voigt έθεταν σε κίνδυνο “τις εγγυήσεις που μπορούσε να παράσχει το ξενοδοχείο στους πελάτες του για μια απολύτως ικανοποιητική διαμονή”.

Στην απόφασή του, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης, η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας, τονίζει ότι, όπως ένας ιδιώτης έτσι και μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιον θα δεχθεί και ποιον όχι. “Το γεγονός ότι η απαγόρευση της πρόσβασης στο ξενοδοχείο του ενάγοντος στηρίζεται σε πολιτικές επιχειρήματα δεν συνιστά στη συγκεκριμένη περίπτωση περιορισμό του δικαιώματος αυτού”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το δικαστήριο.

Στην περίπτωση του ηγέτη του NPD, το δικαστήριο θεωρεί, ωστόσο, ότι το ξενοδοχείο υπερέβη το δικαίωμά του αυτό, καθώς αρχικά είχε αποδεχθεί την κράτηση. Το γεγονός ότι το ξενοδοχείο υπαναχώρησε στην αρχική του απόφαση, συνιστά, σύμφωνα με το δικαστήριο, μη τήρηση των εμπορικών του υποχρεώσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024