Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται αυτό το καλοκαίρι
Τιμές ξενοδοχείων

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται αυτό το καλοκαίρι

Οι τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο των ξενοδοχείων σημειώνουν αύξηση και αυτό το καλοκαίρι αλλά στην Ευρώπη τα ποσοστά είναι υψηλότερα.

Ο παγκόσμιος μέσος ημερήσιος όρος των ξενοδοχειακών τιμών (ADR) αυξήθηκε κατά 6,3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με τις τιμές στην Ευρώπη να σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο φθάνοντας στο 13,4% κατά τη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της STR.

Το επίπεδο ετήσιας αύξησης των τιμών των ξενοδοχείων στην Ευρώπη ήταν χαμηλότερο σε ποσοστιαία βάση σε σύγκριση με το 2022 και με τις αρχές του 2023, παρουσιάζοντας μια επιβράδυνση γεγονός που δείχνει ότι οι αυξήσεις τάσεις μπορεί τελικά να σταθεροποιούνται. Η CWT, Carlson Wagonlit Travel που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και ξενοδοχεία προβλέπει ήδη «πιο μέτριες» αυξήσεις τιμών το 2024.

Η Jefferies Group LLC, η αμερικανική πολυεθνική ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα και εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία της STR, και δήλωσε ότι η Γαλλία είχε δει «εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη με βάση τις τιμές» τον Ιούλιο, με την ADR να αυξάνεται κατά 87% σε σχέση με τα προ-Covid επίπεδα. Οι τιμές στη Γαλλία αυξήθηκαν επίσης κατά 36% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022.

Η συνολική ADR για τα ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη ήταν 47% υψηλότερη τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, συμπεριλαμβανομένων αυξήσεων 51% στην Ιταλία, 31% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 30% στην Ισπανία και 18% στη Γερμανία. Οι ετήσιες αυξήσεις της ADR ήταν πιο μέτριες τον Ιούλιο στο 6% τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ισπανία και ακόμη χαμηλότερες στη Γερμανία με μόλις 3%.

Η Jefferies σημείωσε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος της Ευρώπης σημείωσε την μεγαλύτερη ανάκαμψη σε σύγκριση με άλλες περιοχές, αν και η πληρότητα στην Ευρώπη παραμένει πεισματικά κάτω από τα επίπεδα πριν από την Covid – η πληρότητα του Ιουλίου ήταν ακόμα 3,9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη από τον Ιούλιο του 2019 και αυξήθηκε μόνο κατά 0,7 μονάδες τον Ιούλιο 2022. Παγκοσμίως η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει φτάσει σε 2-3 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τα επίπεδα του 2019, προσθέτει η ανακοίνωση της Jefferies.

Τα στοιχεία της STR δείχνουν ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσε την ισχυρότερη ανάπτυξη από έτος σε έτος όσον αφορά στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar), η οποία αυξήθηκε κατά 36% τον Ιούλιο, ενώ η Αμερική σημειώνει τη μικρότερη ανάπτυξη σε revpar σε σύγκριση με το 2022 – αυξήθηκε μόνο κατά 1% τον Ιούλιο του 2022.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου του επαναλειτουργίας της Κίνας και άλλων σημαντικών προορισμών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού νωρίτερα φέτος, ενώ η Αμερική είδε μια από τις ταχύτερες ανακάμψεις μετά την πανδημία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024