Τελευταία νέα
HomeΤεχνολογίαInternet και MobileΟι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν τον Απρίλιο
Αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν τον Απρίλιο

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές ανέβηκαν αισθητά τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις τιμές του Μαρτίου έως και 12%. Είναι ο πρώτος μήνας του 2010, όπου οι τιμές ξεπερνούν τα επίπεδα της προηγούμενης […]

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές ανέβηκαν αισθητά τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις τιμές του Μαρτίου έως και<...> 12%. Είναι ο πρώτος μήνας του 2010, όπου οι τιμές ξεπερνούν τα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς. Τις ξενοδοχειακές τους τιμές ανέβασαν ιδιαίτερα οι μητροπόλεις της νότιας Ευρώπης, όπως η Ρώμη, η Βαρκελώνη η Κωνσταντινούπολη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr.

Οι τιμές διανυκτέρευσης σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις έχουν αυξηθεί έως και 12% σε σύγκριση με τα επίπεδα ξενοδοχειακών τιμών του προηγούμενου μήνα και είναι η πρώτη φορά μέσα στο 2010 όπου οι τιμές είναι υψηλότερες από αυτές τις προηγούμενης χρονιάς (112 ευρώ). Τον Απρίλιο 31 από τις 50 πόλεις της λίστας του καταλόγου tHPI εφτάσαν το υψηλότερο τους σε τιμές επίπεδο για αυτή τη χρονιά. Την προηγούμενη χρονιά παρατηρήθηκε αύξηση ανάμεσα στο μήνα Μάρτιο και Απρίλιο μόνο κατά 1%. Οι τιμές διανυκτέρευσης αυξήθηκαν στις μητροπόλεις της Ρώμης και του Παρισιού, αλλά αυξήθηκαν έως 50% και σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Κρακοβία, οι οποίες παρουσιάζουν συνήθως φθηνές τιμές. Τον Απρίλιο θα πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες 209 ευρώ στη Βενετία (52% πιο ακριβά σε σχέση με το Μαρτίο) και 132 ευρώ στην Κωνσταντινούπολη (48% πιο ακριβά σε σχέση με το Μαρτίο).

Τιμές στα υψηλότερά τους επίπεδα για αυτή τη χρονιά σε πολλές μητροπόλεις
Λόγω των έντονων μειώσεων στις ξενοδοχειακές τιμές τους τελευταίους έξι μήνες, φαίνεται η αύξηση των τιμών αυτό το μήνα ιδιαίτερα δραστική. Όσοι διανυκτερεύσουν στη Ρώμη θα πληρώσουν για ένα δίκλινο 156 ευρώ, 45% πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα. Στη Βαρκελώνη θα πρέπει να υπολογίσουν οι ταξιδιώτες μια αύξηση στις τιμές έως και 32% (144 ευρώ). Στη Φλωρεντία ο μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης για το μήνα Απρίλιο αυξήθηκε κατά 52% (144 ευρώ). Στην πόλη Νις μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζει τον Απρίλιο 116 ευρώ, 35% περισσότερο, ενώ στο Aμστερνταμ σκαρφάλωσαν οι τιμές στα 151 ευρώ (29% πιο ακριβά από το Μάρτιο).

Ακόμα και τα ξενοδοχεία σε φθηνές ευρωπαϊκές πόλεις αύξησαν αισθητά τις τιμές τους. Οι ταξιδιώτες πληρώνουν 132 ευρώ για μια διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο (σχεδόν 50% περισσότερο από το μήνα Μαρτίο). Οι ίδιες αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και στην Πράγα (105 ευρώ). Στην Ισπανία η αύξηση των τιμών είναι ιδιαίτερα έντονη στις πόλεις της Μαδρίτης (113 ευρώ, 16% πιο ακριβά συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα), της Γρανάδας (102 ευρώ, 33% αύξηση) και της Σεβίλης (115 ευρώ, 36% αύξηση). Στη Βουδαπέστη και στην Κρακοβία ο μεσός όρος ξενοδοχειακών τιμών κυμαίνεται στα 78 ευρώ (αύξηση κατά 21%). Η Λισαβώνα προσφέρει δωμάτια στην τιμή των 110 ευρώ, 27% πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικές τάσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα και Κύπρο συγκριτικά με το Μάρτιο
Ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας κατά έξι τοις εκατό σε σχέση με το μήνα Μάρτιο. Στην Αθήνα (105 ευρώ) οι τιμές ανέβηκαν κατά 12% από τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκαν όμως κατά 3% σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο. Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μείωσαν τις τιμές τους κατά πέντε τοις εκατό (102 ευρώ) συγκριτικά με το Μάρτιο, ενώ στο νησί της Ρόδου ανέβηκαν οι τιμές κατά τρία τοις εκατό. Οι πόλεις της Κρήτης, Ρέθυμνο (81 ευρώ) και Ηράκλειο (89 ευρώ) παρουσιάζουν μείωση κατά πέντε και 2% αντίστοιχα. Η Σαντορίνη παρουσιάζει ανοδο στις ξενοδοχειακές της τιμές (103 ευρώ, 25% αύξηση από το μήνα Μάρτιο). Στις ξενοδοχειακές τιμές της Κύπρου παρατηρείται αύξηση 10% σε σχέση με το μήνα Μάρτιο (μέσος όρος τιμών 92 ευρώ). Στην Πάφο θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες για ένα δίκλινο δωμάτιο 105 ευρώ (αύξηση κατά 21%). Όσοι επισκεφθούν τη Λεμεσό θα βρουν τις τιμές ανεβασμένες κατά 14% από τον μήνα Μάρτιο (110 ευρώ), ενώ οι επισκέπτες στην πόλη της Λάρνακας θα πληρώσουν 6% πιο ακριβά (64 ευρώ). Τα ξενοδοχεία της Αγίας Ναπας μείωσαν τις τιμές τους κατά 1%.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 160.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024