Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠεντάστερη μονάδα στη Θάσο με χρηματοδότηση Αlpha Bank και Ταμείου Ανάκαμψης
Επενδύσεις

Πεντάστερη μονάδα στη Θάσο με χρηματοδότηση Αlpha Bank και Ταμείου Ανάκαμψης

Στους πυλώνες «Εξωστρέφεια» και «Πράσινη Μετάβαση» του «Ελλάδα 2.0» εντάσσεται η επένδυση στην Θάσο που θα μετατρέψει τη ξενοδοχειακή μονάδα Mακρύαμμος Bungalows σε πεντάστερο ξενοδοχείο με διεθνή προορισμό.

Μία ακόμη χρηματοδότηση με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πραγματοποιεί η Alpha Bank στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς προχώρησε σε υπογραφή δανειακής σύμβασης με την εταιρεία «Ιωάννης Σαράντης A.E.» για τη χρηματοδότηση επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακής μονάδας.

Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά στην ξενοδοχειακή μονάδα Mακρύαμμος Bungalows της εταιρείας στην περιοχή Μακρυάμμου της Θάσου, και στοχεύει στην αναβάθμισή της σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων προκειμένου να αποτελέσει διεθνή προορισμό με πράσινα και βιώσιμα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου φιλοξενία στο νησί. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ύψους ευρώ 7 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ευρώ 5,6 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του επενδυτικού προγράμματος.

Η επόμενη μέρα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου που χρηματοδοτεί η τράπεζα θα φέρει σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων του Mακρύαμμος Bungalows και τη μετατροπή του σε πεντάστερη δομή φιλοξενίας, με λειτουργία φιλική προς το περιβάλλον που θα μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του ξενοδοχείου. Ειδικότερα, το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία προηγμένων εγκαταστάσεων με νέα κτίρια δωματίων και ανακαίνιση υφιστάμενων, εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, επιχειρηματικό κέντρο, καταστήματα, beach bar, χώρους ψυχαγωγίας και αθλοπαιδιών, αποθήκευσης και στάθμευσης.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του κ. Αντώνη Μιτζάλη, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Ιωάννης Σαράντης A.E.» στα Κεντρικά Γραφεία της Alpha Bank, παρουσία του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα και στελεχών της Τράπεζας από τις Διευθύνσεις Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking και Επιχειρηματικών Κέντρων.

Ο κ. Μαντζούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συγκεκριμένη επένδυση στο νησί της Θάσου αναβαθμίζει το συνολικό τουριστικό προϊόν του νησιού, καθώς η υφιστάμενη μονάδα θα αναπτυχθεί και θα εκσυγχρονιστεί με στόχο να καταστεί ένα “family eco-friendly resort 5 αστέρων” συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιότητας της προσφερόμενης φιλοξενίας στο νησί και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα είναι εδώ για να ενισχύει επενδυτικά σχέδια στον ποιοτικό τουρισμό».

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking της Alpha Bank κα Τζωρτζίνα Φαρμάκη τόνισε: «Η επένδυση της “Ιωάννης Σαράντης A.E.” αποτελεί απόδειξη της ουσιαστικής αλλαγής που συντελείται σήμερα στον τομέα του τουρισμού, με τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύουν αφενός στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της παρεχόμενης εμπειρίας φιλοξενίας, και αφετέρου στην εθνική προσπάθεια προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ενδυναμώνει το Brand name της χώρας μας. Η Alpha Bank βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, όχι μόνο χρηματοδοτώντας τα επενδυτικά τους σχέδια, αλλά και μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη δυνατή και αποδοτικότερη υλοποίηση αυτών των σχεδίων».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιτζάλης σημείωσε: «Tο ξενοδοχείο Μακρύαμμος συντέλεσε από την ίδρυσή του στην τουριστική ανάπτυξη της Θάσου. Όλοι εμείς που ανήκουμε μέσα στην οικογενειακή μας επιχείρηση, υπηρετούμε για πέντε δεκαετίες την ελληνική φιλοξενία και φιλοδοξούμε, σύμφωνα με το νέο μας αναπτυξιακό σχέδιο, να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του πελάτη σεβόμενοι το μοναδικό μας φυσικό περιβάλλον. Η Alpha Bank μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μας πρόσφεραν ένα εξαιρετικό χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε να πραγματώσουμε το όραμά μας».

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023