Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚ. Βέττα: “Ως πότε θα θεωρούνται εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης;”
Τουριστική εκπαίδευση

Κ. Βέττα: “Ως πότε θα θεωρούνται εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης;”

VETTA

Σε πλήρη απαξίωση θεωρεί η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγούνται οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) Αγ. Νικολάου και Ρόδου εξαιτίας της πολιτικής για ιδιωτικοποίηση της Γ’βάθμιας εκπαίδευσης που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Τουρισμού, με θέμα: “Εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) Αγ. Νικολάου και Ρόδου ως προς βασικά εργασιακά  δικαιώματα”.

Η ερώτηση αναφέρεται στο δίκαιο αίτημα των μόνιμων εκπαιδευτικών των Α.Σ.Τ.Ε. να τους αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα ίδια εργασιακά δικαιώματα και οι ίδιες δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που απολαμβάνουν τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού αντιστοίχων  σχολών, καθώς εξακολουθούν να είναι μέχρι σήμερα χωρίς αξιολόγηση, χωρίς εξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα, χωρίς άδειες Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς επίδομα ευθύνης για την θέση του διευθυντή.

Ωστόσο η διαφορετική αντιμετώπιση από την Πολιτεία των εκπαιδευτικών των Α.Σ.Τ.Ε. και η αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού για επίλυση του ζητήματος, συνιστούν ανεπίτρεπτη διάκριση, που οδηγεί συνακόλουθα στην απαξίωση του έργου και του επιστημονικού και ακαδημαϊκού τους κύρους, παρόλο που διαθέτουν προσόντα αντίστοιχα των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) των πρώην Τ.Ε.Ι. και παρά το γεγονός ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες εκλεκτορικού σώματος και τελούν σε όμοια κατάσταση με τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικής Ναυτιλίας (Α.Ε.Ν.).

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια υπουργός Τουρισμού αφενός σε ποιες νομοθετικές ενέργειες σκοπεύει να προβεί, προκειμένου το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό των Α.Σ.Τ.Ε. να χαίρει των ίδιων δικαιωμάτων με τους εκπαιδευτικούς των λοιπών ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και αφετέρου τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με την 20503/26-10-2022 (ΦΕΚ Β΄5654/7-11-2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού, η οποία παραβιάζει την αρχή της ισότητας.

EROTHSH ASTE

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024