Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΝέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στο Αριστοτέλειο
Τουριστική εκπαίδευση

Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στο Αριστοτέλειο

ksenagos

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο Αριστοτελείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι διάρκειας δύο μηνών.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, άλλη μια απόφαση με την οποία ξεκινά η υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, αυτήν τη φορά στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από 8 Μαΐου έως 5 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία που έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων που έχουν προηγηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα  για το υπουργείο να ανταποκρίνεται στο έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται για το επάγγελμα του ξεναγού. “Η  αύξηση της τουριστικής ζήτησης”, τόνισε η υπουργός, “επιβάλλει την ανάγκη για περισσότερους επαγγελματίες με υψηλή επιστημονική κατάρτιση”.

Oι εν ενεργεία ξεναγοί παρ’όλα αυτά έχουν πολλές φορές τονίσει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ξεναγοί δύο ταχυτήτων, ενώ επισημαίνουν και το ζήτημα των παρανόμων ξεναγών που κυκλοφορούν έξω από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και ξεναγούν τελείως ανενόχλοιτοι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024