Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΑνωτατοποίηση των τουριστικών σπουδών με συνεργασία Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας
Τουριστική εκπαίδευση

Ανωτατοποίηση των τουριστικών σπουδών με συνεργασία Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας

Σε μνημόνιο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια που διαθέτουν τουριστικά τμήματα προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ θεσμοθετεί και Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών.

Σε σημερινή συνάντηση του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη με τους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, σε ερώτηση του traveldailynews για την εξέλιξη των τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα, αλλά και για το γεγονός ότι α) υπάρχει υπερπληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων και β) πολλές φορές οι διδάσκοντες είναι άνθρωποι εκτός του τουριστικού χώρου, αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα πανεπιστήμια που διαθέτουν τουρισρτικά τμήματα, και στη θεσμοθέτηση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών.

Ο κ. Κόνσολας είπε συγκεκριμένα:
“Θα κάνω τρεις αναφορές:

1) Η προηγούμενη κυβέρνηση ίδρυσε 54 νέα τμήματα χωρίς να υπάρχει το υπόβαθρο και η προοπτική λειτουργίας τους, αφού δεν είχαν ούτε μέλη ΔΕΠ ούτε χρηματοδότηση. Εμείς εδώ στο Υπουργείο Τουρισμού μιλάμε για ανωτατοποίηση των ξενοδοχειακών σπουδών. Υπάρχουν 8 πανεπιστημιακά τμήματα τουρισμού στην Ελλάδα. Προχωράμε με τον υπουργό, το επόμενο διάστημα, σε μνημόνιο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια αυτά. Τους θεωρούμε βασικούς πυλώνες, όχι μόνο συμβουλής και συνεργασίας, αλλά και χάραξης πολιτικών.

2) Άλλο είναι οι σπουδές στο πλαίσιο του τουρισμού, διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων, και άλλο οι σπουδές που θέλουμε να προάγουμε από το υπουργείο, οι σπουδές που αφορούν στην ξενοδοχία. Στο πλαίσιο των σπουδών αυτών αντιμετωπίζουμε και την εκπαίδευση και την κατάρτιση και τη διά βίου εκπαίδευση. Και στο πλαίσιο των σπουδών αυτών θεσμοθετούμε και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών – η τρίτη αναφορά μου.

Επιτρέψτε μου να πω εδώ ότι άλλο σκοπό εξυπηρεστεί το Υπουργείο Παιδείας, άλλο το Υπουργείο Τουρισμού, που είναι παραγωγικό υπουργείο. Η προϋπόθεση βέβαια της ανωτατοποίσης των τουριστικών σπουδών είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο είμαστε και σε συνεχή συνεννόηση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024