Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Νέα αφετηρία για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Νέα αφετηρία για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού

Τα γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του αναδιαρθρωμένου Δ.Σ του Ο.Τ.Ε.Κ. με θέμα συζήτησης τη νέα εκπαιδευτική τουριστική πολιτική επισκέφτηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σηματοδοτώντας με την παρουσία της…

Τα γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του αναδιαρθρωμένου Δ.Σ του Ο.Τ.Ε.Κ. με θέμα συζήτησης τη νέα εκπαιδευτική τουριστική πολιτική επισκέφτηκε χτες η υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σηματοδοτώντας με την παρουσία της “μια νέα αφετηρία για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού”, όπως η ίδια ανέφερε σε δηλώσεις της.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης η υπουργός επισήμανε τη σπουδαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη τα τμήματα του ΟΤΕΚ να κινηθούν προς τις ανάγκες της αγοράς, τις οποίες πρέπει πάντα να αφουγκραζόμαστε. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το θέμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και θα συμμετάσχουν 5.500 οδηγοί.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η υπουργός ανέφερε σε δηλώσεις της τα ακόλουθα:

«Η σημερινή μου παρουσία εδώ στα γραφεία του ΟΤΕΚ σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού. Θεωρώ ότι πλέον ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο κατεξοχήν παράγων, ο οποίος διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν. Και ο μεγάλος ανταγωνισμός, ο οποίος υπάρχει στον τομέα του τουρισμού μας οδηγεί στο να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ο ανταγωνισμός θα κριθεί από τις δεξιότητες και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της τουριστικής βιομηχανίας και του τουριστικού προϊόντος.

Ήδη με την κυρία Γιαννάκου εξαγγείλαμε την ίδρυση του πανεπιστημίου τουρισμού. Αλλά βεβαίως οι δικές μας σχολές και οι τριτοβάθμιες σχολές με την έννοια των ακαδημιών, τις οποίες ήδη έχουμε εξαγγείλει, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο σημείο για την τουριστική εκπαίδευση.
Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάμε με ένα νέο Δ.Σ. και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, ότι θα εκσυγχρονίσουμε όλο το σύστημα, το οποίο πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ήδη προόδους. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά τα οποία πρέπει ακόμα να γίνουν.

Απευθυνόμαστε στους νέους για να τους πούμε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Γι’ αυτό θέλουμε να τους παρέχουμε τέτοιου είδους εκπαίδευση, που να τους κάνει ανταγωνιστικούς σε αυτή τη δύσκολη τουριστική αγορά, την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Βεβαίως, στόχος της κυβερνητικής μας πολιτικής είναι και η δια βίου εκπαίδευση – που αφορά και στους μεγαλύτερους και παλιότερους – ώστε να αποκτήσουμε όλοι τις ικανότητες και τις δυνατότητες, που θα μας κάνουν ανταγωνιστικούς ως προς την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Έχουμε μια μοναδική χώρα, ένα μοναδικό προϊόν, αλλά το στοίχημα είναι η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα.

Θα ήθελα να προσθέσω, πώς ήδη λειτουργούν σχολές με τμήματα για νέες μορφές τουρισμού. Στόχος μας είναι η χώρα μας να είναι 12μηνος προορισμός και αυτό θα το επιτύχουμε μέσα από την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. Λειτουργούν ήδη τμήματα που αφορούν στον ιαματικό τουρισμό, στους συνοδούς των βουνών και στον καταδυτικό τουρισμό, όπως επίσης και τμήματα για νέες ξένες γλώσσες. Είναι απαραίτητο πλέον να έχουμε προσωπικό που να μιλά και ρωσικά και κινέζικα. Ετοιμαζόμαστε για το μέλλον».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024