Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΈκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στη Νικήτη Χαλκιδικής
Επικοινωνία των τοπικών παραγών με την τουριστική αγορά

Έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στη Νικήτη Χαλκιδικής

Παράλληλα με τον 39ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Έκθεση Τοπικών […]

Παράλληλα με τον 39ο Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου Τορωναίου Κόλπου στην παραλία Νικήτης Χαλκιδικής φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται από<...> την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) με το όνομα “ΝΙΚΗΤΗ 2009”, σε συνεργασία της Ε.Ε.Ν.Ν. “Ο Σίθων” και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παλιάς Νικήτης και με την τεχνική στήριξη του “ΑΓΡΟΡΑΜΑ”.

Η ΝΙΚΗΤΗ 2009 (15-19/7/09) γίνεται για τους παραγωγούς και μεταποιητές παραδοσιακών τροφίμων και τεχνημάτων αξιοποιώντας την ευκαιρία του Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου Τορωναίου Κόλπου για να επικοινωνήσουν οι τοπικοί παραγωγοί φημισμένων αγροτικών προϊόντων με την τουριστική αγορά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Νικήτης, προωθώντας έτσι τις προϋποθέσεις για πολύπλευρη ανάπτυξη της ευρύτερη περιοχής.

Η έκθεση υποστηρίζεται από πολλούς τοπικούς φορείς και επαγγελματίες της περιοχής και χορηγούς, μεταξύ άλλων, τη Νομαρχία Χαλκιδικής, το Δήμο Σιθωνίας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τον Αγροτικό Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης “ΜΕΛΙ σίθων” και την ΕΑΣ Πολυγύρου. Aλλωστε στόχος της είναι να δείξει το δυναμισμό των πολύ μικρών και μικρών παραγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων και συνεταιρισμών, οι οποίοι τυποποιούν, μεταποιούν και συσκευάζουν την παραγωγή τους, ώστε να είναι έτοιμη να διατεθεί στον τελικό καταναλωτή.

Η ΝΙΚΗΤΗ 2009 περιλαμβάνει: Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων (τροφίμων και τεχνημάτων) και υπηρεσιών, γευσιγνωσίες, συναυλίες, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και ημερίδα “Ο ρόλος του ελαιόλαδου στην ελληνική γαστρονομία”, την Πέμπτη, 16 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο, στον παραδοσιακό οικισμό της Νικήτης. Την ημερίδα θα τιμήσει με ομιλία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κων. Κιλτίδης. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ελιάς και γλυκίσματος με ελαιόλαδο και μέλι. Το ίδιο βράδυ στην πλατεία του παλιού οικισμού Νικήτης θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό “νυχτέρι”.

Η ημερίδα γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την υποστήριξη του Γυμνάσιου & ΕΠΑ.Λ. Νικήτης και την χορηγία του Συλλόγου Γυναικών Νικήτης & την Typoma Μαδημένος Ο.Ε., καθώς και όλων των συντελεστών της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων.

Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται φέτος, εκτός από τη Νικήτη Χαλκιδικής και στην Κρύα Βρύση Πέλλας (26-30/8/2009) και στα Μέγαρα Αττικής (11-12/9/2009).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024