Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για τους Δανούς τουρίστες
Εκθέσεις

Η Ελλάδα ο κορυφαίος προορισμός για τους Δανούς τουρίστες

Οι συνεκθέτες του περιπτέρου του ΕΟΤ μετά το τέλος της Έκθεσης

Ενθουσιασμός στη Δανία για την Ελλάδα, καθώς οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων αυξήθηκαν κατά 5% για το 2024, επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Δανών για ελληνικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος o δημοφιλέστερος προορισμός των Δανών τουριστών, καθώς οι πωλήσεις πακέτων προς τη χώρα μας βαίνουν αυξανόμενες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023. Την περσινή χρονιά, επισκέφθηκαν τη χώρα μας 499.784 Δανοί έναντι 381.837 επισκεπτών κατά το 2022 (+30.89%) ενώ μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις πακέτων προς ελληνικούς προορισμούς για το 2024 παρουσίασαν αύξηση 5% σε σχέση με το 2023.Το θετικό αυτό μήνυμα προέκυψε στη διάρκεια της Έκθεσης «Ferie For Alle 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning) στο Χέρνιγκ της Δανίας από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή άνω των 1000 εκθετών από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και Τ.Οs, οι οποίοι διακινούν τον κυριότερο όγκο τουριστών προς την χώρα μας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής. Στο περίπτερο του ΕΟΤ φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Σητείας για συναντήσεις Β2Β και προώθηση του προορισμού. Στην έκθεση και στο περίπτερο του ΕΟΤ ήταν και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής.

Οι επισκέπτες σύμφωνα με τους διοργανωτές ανήλθαν σε 55.587 άτομα (έναντι 56.157 το 2023), ενώ οι πωλήσεις στη διάρκεια της Έκθεσης, σύμφωνα με τους Τ.Ος, ξεπέρασαν τις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρείχε ο Τ.Ο. Apollo, οι πωλήσεις πακέτων του προς ελληνικούς προορισμούς ανήλθαν σε 4.600 (+ 5% έναντι του 2023).

Το προφίλ των Δανών τουριστών

-Η πλειοψηφία του κοινού κατά την πρώτη ημέρα της Έκθεσης ήταν ηλικίας άνω των 60+ κυρίως συνταξιούχοι οι οποίοι ταξιδεύουν 2 και 3 φορές τον χρόνο και διαθέτουν και χρόνο αλλά και χρήμα.

-Την δεύτερη και τρίτη ημέρα το κοινό ήταν μικτό με προσέλευση νέων ζευγαριών καθώς και οικογενειών με παιδιά.

– Η πλειονότητα των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου ήταν repeaters. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές και δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά στη χώρα μας, καθώς αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Δανών.

-Ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών αναζητούσε καινούργιους προορισμούς και στην ηπειρωτική Ελλάδα -πέρα από τους νησιωτικούς προορισμούς-επιδιώκοντας ενημέρωση για ειδικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες στη φύση όπως πεζοπορία (hiking) και ποδηλασία (biking), τουρισμό ευεξίας, γαστρονομίας κ.ά.

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Μαρία Ζευγουλά, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των Τ.Οs Apollo, Ving, MixxTravel, BravoTours και PrimoTours, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την αύξηση των κρατήσεων/πωλήσεων για τους ελληνικούς προορισμούς, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αλλά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό όπως για παράδειγμα την Τουρκία.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο πρέσβυς της Κύπρου στην Κοπεγχάγη κ. Iacovos Giragosian ο οποίος συνομίλησε με τους συνεκθέτες μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024