Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΘετικά τα μηνύματα από την Top Resa στο Παρίσι
Εκθέσεις

Θετικά τα μηνύματα από την Top Resa στο Παρίσι

Θετικές οι πρώτες επαφές των επαγγελματιών από το Παρίσι, αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή.

Με υπουργούς Τουρισμού από όλο τον κόσμο στην τελετή εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού IFTM TOP RESA στο Παρίσι είχε συναντήσεις η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η έκθεση ξεκίνησε χθες στο Παρίσι στο Portes de Versailles και είναι η μοναδική ειδική έκθεση όπου συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες του κλάδου, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, περιφέρειες κλπ.  Είναι το σημαντικό ραντεβού των επαγγελματιών με συμμετοχή περισσοτέρων από 32.000 επισκεπτών και  πανω από 1700 εταιρίες.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο Ε.Ο.Τ. συμμετέχει και φέτος με 22 συνεκθέτες από την Ελλάδαα, ενώ την επισκέφθηκε εκτός από την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ  κ. Δημήτρης Φραγκάκης .Όπως τόνισε η Γαλλίδα υπουργός Τουρισμού κ. Olivia Gregoire, το διακύβευμα στον παγκόσμιο τουρισμό είναι η διαχείριση των προκλήσεων που ανακύπτουν και η κατάκτηση της βιωσιμότητας. “Μια επιδίωξη υψηλής προτεραιότητας και για την χώρα μας”, σχολίασε η κ. Κεφαλογιάννη.

Σε ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Χρήστο Παναρέτου γενικό διευθυντή του τουριστικού γραφείου Υalos Tours  που εξειδικεύετε στην Γαλλόφωνη αγορά  περισσότερα από 25 χρόνια , μας ανέφερε ότι βρίσκετε στο Παρίσι κάνοντας επαφές και συμφωνίες  με συνεργάτες του τουριστικά γραφεία για την καινούργια τουριστική περίοδο 2024.

Το κλίμα για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι πολύ θετικό, και υπάρχει μεγάλη ζητήση και διαμόρφωση των προγραμμάτων για το 2024. Επισκέπτονται την Ελλάδα περίπου 2 εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες ίσως και περισσότεροι και γι΄αυτό βοήθεισε πολύ στο ότι έχουν μπει αρκετές αεροπορικές πτήσεις προς Ελλάδα σχεδόν από όλη την γαλική επικράτεια.

“Χρειάζετε προσοχή στην αύξηση των τιμών και του κόστους του τουρισμού πακέτου, καθώς και συγκράτηση των τιμών και του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων ούτως ώστε να μην ξεφύγουν οι τιμές. Προσοχή επίσης χρειάζετε στη σωστή εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Οι Γάλλοι μας έδειξαν επίσης την συμπαράσταση τους για τις πυρκαγιές, τις καταστροφές  και τις πλημύρες που έπληξαν την χώρα μας. Και σήμερα θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές με τους τουρισμούς πράκτορες με παρουσιάσεις και workshops.”, μας τόνισε ο κ. Παναρέτου.

Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη είχε επίσημη συνάντηση εργασίας στο περίπτερο της Ιορδανίας, τιμώμενης χώρας στην IFTM TOP RESA.

“Συζητήσαμε με τον Ιορδανό ομόλογο μου Makram Queisi για τα Χριστιανικά προσκυνήματα της Ιορδανίας, την ανάπτυξη του πολιτιστικού Τουρισμού και διάφορα επιμέρους ζητήματα οργάνωσης των τουριστικών εταίρων για τη σύνθεση βιώσιμων τουριστικών υπηρεσιών.” τόνισε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024