Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΞεκαθαρίζει το τοπίο στη ρωσική αγορά

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ρωσική αγορά

ΜΟΣΧΑ-MITT 2000. Θετικά εξελίσσεται η ρωσική αγορά για την Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τουριστική έκθεση MITT 2000, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 22 […]

ΜΟΣΧΑ-MITT 2000. Θετικά εξελίσσεται η ρωσική αγορά για την Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων που συμμετείχαν στην<...> τουριστική έκθεση MITT 2000<.>, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 22 έως 25 Μαρτίου.
Το ελληνικό περίπτερο -μικρότερο σε μέγεθος φέτος- φιλοξένησε στα 500 τετραγωνικά του 25 συνεκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι η ρωσική αγορά χρόνο με το χρόνο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και να αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό.
Τα φαινόμενα των μαζικών πτωχεύσεων Ρώσων 'tour operators' του '94 με '97 που είχαν φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση πολλούς Έλληνες πράκτορες και ξενοδόχους, έχουν πλέον αρχίσει να μειώνονται αισθητά. Η ελληνική αγορά αντιμετωπίζει με περισσότερη προσοχή και οργάνωση τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες από τους οποίους συνήθως ζητάει προπληρωμές.
Το πρόβλημα που δημιουργείται από τη συνθήκη Σένγκεν για την έκδοση βίζας και ιδιαίτερα το πρόβλημα των προσωπικών συνεντεύξεων, ήταν το κύριο θέμα που προβλημάτισε τους Έλληνες τουριστικούς επαγγελματίες. Ελληνικό προξενείο, ΕΟΤ αλλά και ορισμένοι εκπρόσωποι εταιριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι Έλληνες και Ρώσοι πρέπει να μάθουν να οργανώνονται και να προγραμματίζονται με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το 'αναγκαίο κακό', ενώ άλλωστε τα γραφεία που δουλεύουν σωστά και με ποιοτικό τουρισμό δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ιωάννης Στεφανίδης που ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας και με Ρώσους tour operators στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024