Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΕορτή ξενοδόχων και τουρισμού η σημερινή ημέρα

Εορτή ξενοδόχων και τουρισμού η σημερινή ημέρα

Σήμερα 27 Ιουνίου η ορθόδοξη ελληνική χριστιανική εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του ‘Οσίου Σαμψών’ που είναι ο προστάτης των Ξενοδόχων. Ο καθηγητής Περικλής Λύτρας με αυτή την αφορμή επισήμανε στο […]

Σήμερα 27 Ιουνίου η ορθόδοξη ελληνική χριστιανική εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του ‘Οσίου Σαμψών’ που είναι ο προστάτης των Ξενοδόχων<...>.

Ο καθηγητής Περικλής Λύτρας με αυτή την αφορμή επισήμανε στο TDN, ότι «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που στην αρχαιότητα είχε ειδικό θεό για τους ταξιδιώτες (τον Ξένιο Δία) και στη σύγχρονη εποχή διαθέτει δύο αγίους-προστάτες στον τουρισμό της: τον Άγιο Χριστόφορο για τους ταξιδιώτες και τον Όσιο Σαμψών για τους ξενοδόχους. Χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε και τον Άγιο Νικόλαο για τους επαγγελματίες της θάλασσας, κάτι όχι και πολύ συνηθισμένο διεθνώς». Ο Όσιος Σαμψών ο ξενοδόχος, του οποίου την μνήμη γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία, είναι ο άνθρωπος που διέθεσε την περιουσία του, την επιστήμη του και τη ζωή του για την περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων, την φροντίδα όσων είχαν ανάγκη.

Το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου η Ένωση Ξενοδόχων Άργους διοργανώνει τον καθιερωμένο πλέον πανελλήνιο επίσημο εορτασμό της ‘Ημέρας του Ξενοδόχου’ υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στη μνήμη του Οσίου Σαμψών. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην ελληνική ξενοδοχία και στον τουρισμό γενικότερα οι: Κόττας Ανδρέας – Α’ αντιπρόεδρος ΞΕΕ]
Πολίτης Γεώργιος – πρόεδρος ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού
Γεωργαντέας Γεώργιος – Συνταξιούχος διευθυντής Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων
Τάγαρης Αναστάσιος – Ιδιοκτήτης κάμπινγκ
Αλτσιτζόγλου Μαρίνα – Συνταξιούχος ξενοδόχος
Θεοδωρακίδης Πάρης – Εστιάτορας – ξενοδόχος
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις interbooks μία μονογραφία του Π. Λύτρα με τίτλο «Θρησκευτικός Τουρισμός: μία κοινωνικο-ψυχολογική προσέγγιση», τη δημοσίευση της οποίας εξασφάλισε αποκλειστικά το TravelDailyNews από το συγγραφέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024