Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟΓΑ: Ξεκινούν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας
Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων

ΟΓΑ: Ξεκινούν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας

Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Αγροτικής Εστίας στην ενίσχυση των ψυχαγωγικών και κοινωνικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, η Διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε την έναρξη των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών για το 2008

Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Αγροτικής Εστίας στην ενίσχυση των ψυχαγωγικών και κοινωνικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, η Διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε την έναρξη<...>των Προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών για το 2008.

Από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας μπορούν να επωφεληθούν 160.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 23.000.000 ευρώ. Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2008.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων (συνταξιούχοι του ΟΓΑ και ασφαλισμένοι οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι) μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας μέχρι και την 10η Μαΐου 2008.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του (εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4/ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα διανεμηθούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα, ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του την Αστυνομική Ταυτότητα, καθώς και τα Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα για το έτος 2008, τόσο το δικό του όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας. Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:


  1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

  2. Οι ασφαλιστικά ενήμεροι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ

  3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)


Σημειώνεται πως βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του Ο.Γ.Α. σε ισχύ.

Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για το 2008 περιλαμβάνουν:


  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping). Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογη της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). Διάρκεια προγράμματος από 2-6-2008 έως 31-12-2008.
  • ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες θα διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 35.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται με ένα σταθερό ποσό από τον ΟΓΑ (120 Ευρώ/άτομο) και η διαφορά, ανάλογα με το κόστος της εκδρομής που θα επιλεγεί, καλύπτεται από τον ίδιο το συμμετέχοντα. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Διάρκεια προγράμματος από 2-6-2008 έως 31-12-2008.
  • ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ: Για πρώτη φορά η Αγροτική Εστία διοργανώνει και προγράμματα δωρεάν 4/ήμερων κρουαζιέρων, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις και πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου) και απευθύνεται σε 2.500 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους. (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων). Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από Ιούλιο έως και Οκτώβριο. Με νεότερη ανακοίνωση οι δικαιούχοι θα κληθούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των κρουαζιέρων.
  • ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Περιλαμβάνει δωρεάν 5/θήμερο ταξίδι στην Κύπρο (4 διανυκτερεύσεις) και θα παρέχει στους συμμετέχοντες δωρεάν αεροπορική μεταφορά, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (με πρωινό και ημιδιατροφή), καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και τουριστικές περιηγήσεις. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 2.000 αυτοτελώς απασχολούμενους νέους αγρότες, ηλικίας 21-40 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024