Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠάρος: Τον Αύγουστο το 13ο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα
Εναλλακτικός Τουρισμός

Πάρος: Τον Αύγουστο το 13ο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα

Το φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα επιστρέφει στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στη Μάρπησσα της Πάρου.

Στις φιλόξενες αυλές της, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις πλατείες και τα προαύλια των εκκλησιών της θα υποδεχτεί τους επισκέπτες και φέτος η Μάρπησσα της Πάρου, με αφορμή το 13ο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Αυγούστου.

Αυτή τη φορά με οδηγό τον χάρτη των διαδρομών, οδοδείκτες τις μπουκαμβίλιες και πυξίδα τα αρώματα από τα γιασεμιά και την αρμπαρόριζα, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν σε μια εποχή που το «μαζί» στην καθημερινότητα, τη χαρά και τη θλίψη ήταν δεδομένο, και τα όρια ανάμεσα στο προσωπικό και το δημόσιο όχι πάντα ευδιάκριτα.

Με σημείο αναφοράς την κοινότητα και τον κοινόχρηστο χώρο, συνήθειες και παραδόσεις από το παρελθόν ζωντανεύουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνουν αφορμή για σκέψη και συζήτηση, και αποτελούν τον θεματικό άξονα ενός ακόμα φεστιβάλ που μας προσκαλεί να το ακολουθήσουμε στις φετινές Διαδρομές του, από το εγώ στο εμείς, από το μόνος στο μαζί, από το ιδιωτεύω στο «συμμετέχω στα κοινά».

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Το όνομα της μαμάς μου όμως είναι όνομα ποταμού» σε επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή, ένα σπονδυλωτό μουσικό εργαστήριο για παιδιά, που θα κληθούν να φτιάξουν μια ορχήστρα εγχόρδων υπό την καθοδήγηση του μουσικού Τζέμπεν Κλαπάκη, συναυλία τζαζ μουσικής με το Mihalis Kalkanis Group αλλά και μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου. Η αυλαία του φεστιβάλ θα κλείσει όπως πάντα τιμώντας τη μουσική παράδοση των Κυκλάδων, με τσαμπούνες, τουμπάκια κι ένα αυθεντικό αιγαιοπελαγίτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023