Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΔιασταυρώσεις: Φωτογραφία και περιβάλλον
Εκδηλώσεις

Διασταυρώσεις: Φωτογραφία και περιβάλλον

8η Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης – Εκδήλωση λόγου

Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και περιβάλλον» στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών Διασταυρώσεις και της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 06 Απριλίου 2023 στις 19:00.

Η εκδήλωση και η έκθεση εντάσσονται στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό θέμα «Γεωκουλτούρα». Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Θέματα και αφορμή της συγκεκριμένης συζήτησης θα αποτελέσουν η σχέση του ανθρωπογενούς με το φυσικό τοπίο, οι προβληματικές γεωργικές πρακτικές, αλλά και οι μεταλλάξεις του αστικού τοπίου μέσα από την αποβιομηχάνιση, το real estate και τα διαφορετικά στρώματα ιστορικής μνήμης, όλα στοιχεία που πραγματεύεται στο έργο του ο Ελληνοκαναδός φωτογράφος Χρήστος Δικαιάκος, στην αναδρομική του έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος ως ανοιχτό στούντιο» που παρουσιάζεται στο μουσείο έως τις 04 Ιουνίου 2023.

Συνομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Δημήτρης Τοσίδης, Φωτογράφος, Νικητής βραβείου Athens Photo World 2021 για τη σειρά φωτογραφιών Διάβα, νομαδικός ποιμαντισμός στην ορεινή Βόρεια Ελλάδα
  • Θύμιος Δημόπουλος, Ειδικός Τοπίου & GIS, Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedIna): Στα ίχνη της ιστορίας του αγροτικού τοπίου: Μεταβολές χρήσεων και αντιλήψεων
  • Ιωάννης Κιουρτσόγλου, Διπλωματούχος ξεναγός – Ακτιβιστής: ΘΕΣSaLОНИКi: Αλλαγές, αλλοιώσεις, μεταβάσεις και καταστροφές με πολιτισμικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ηρώ Κατσαρίδου, διευθύντρια MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης, είσοδος ελεύθερη).

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023