Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΗ American Express κάνει προσφορά μαμούθ για την απόκτηση της CWT
Εξαγορές

Η American Express κάνει προσφορά μαμούθ για την απόκτηση της CWT

Η Amex GBT σχεδιάζει να αποκτήσει την CWT για 570 εκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας το οικοσύστημά της και αναμένοντας έσοδα 850 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη συμφωνία να στοχεύει σε σημαντικές συνέργειες πελατών και τεχνολογίας.

Η American Express Global Business Travel (Amex GBT) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει την CWT, κορυφαίο πάροχο λύσεων παγκόσμιων επαγγελματικών ταξιδιών και συναντήσεων, για 570 εκατομμύρια δολάρια. Η εμβληματική εταιρία ξεκίνησε το 1872 όταν ο Βέλγος καινοτόμος Georges Nagelmackers ξεκίνησε την εταιρεία Wagons-Lits. Αυτή η στρατηγική κίνηση είναι έτοιμη να ενσωματώσει την εκτεταμένη βάση πελατών της CWT των 4.000 πελατών στο οικοσύστημα Amex GBT, δυνητικά δημιουργώντας έσοδα περίπου 850 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκκρεμεί μέχρι να πάρει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Phil Abbott, Διευθύνων Σύμβουλος της Amex GBT, τόνισε τα οφέλη αυτής της εξαγοράς, δηλώνοντας ότι θα ενισχύσει τις επιλογές των πελατών, τις ευκαιρίες των εργαζομένων και την αξία των μετόχων ενσωματώνοντας την CWT στο καθιερωμένο πλαίσιο λογισμικού και υπηρεσιών της Amex GBT.

Η Amex GBT παρέχει ολοκληρωμένο λογισμικό και υπηρεσίες B2B που έχουν σχεδιαστεί για τη διαχείριση ταξιδιών, εξόδων και συναντήσεων και εκδηλώσεων. Το ποικίλο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει λύσεις για συναντήσεις και εκδηλώσεις, συμβουλές, πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και μια αγορά που προσφέρει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς, το πελατολόγιο της CWT θα αποκτήσει πρόσβαση στο προηγμένο λογισμικό και υπηρεσίες ταξιδιών και εξόδων της Amex GBT, συμπεριλαμβανομένων των Neo 1, Neo, Egencia και Select—μια λύση που διευκολύνει την ενοποίηση με τεχνολογικούς συνεργάτες.

Η συγχώνευση αναμένεται να αποφέρει περίπου 155 εκατομμύρια δολάρια σε συνέργειες, ενισχύοντας την ικανότητα της συνδυασμένης οντότητας να επενδύει σε καινοτόμο λογισμικό και υπηρεσίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CWT, Patrick Andersen, εξέφρασε την πεποίθησή του για τις δυνατότητες της συγχώνευσης να επιταχύνει την υλοποίηση ενός μέλλοντος με γνώμονα την τεχνολογία για επαγγελματικά ταξίδια που βελτιστοποιεί τις εμπειρίες των πελατών μέσω της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης της ανθρώπινης τεχνογνωσίας και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Τα στελέχη της Amex GBT τόνισαν την αυξανόμενη εκτίμηση τους μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMB) για τις διαχειριζόμενες ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Ο Abbott αποκάλυψε ότι οι νέες επιχειρήσεις από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έφτασαν το ρεκόρ των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, σημειώνοντας αύξηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, περίπου το 30% αυτών των νέων δεσμεύσεων προήλθε από επιχειρήσεις που προηγουμένως χωρίς διαχειριζόμενα ταξιδιωτικά προγράμματα, υποδηλώνοντας μια αυξανόμενη ζήτηση για εξοικονόμηση κόστους, ποιότητα υπηρεσιών και έλεγχο διαχείρισης που προσφέρονται από τις λύσεις της Amex GBT — μια αύξηση που φθάνει 5 ποσοστιαίες μονάδες από το 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024