Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ αθλητικός τουρισμός στο “μικροσκόπιο”, στο συνέδριο Sports Tourism & Sustainable Destinations
Συνέδρια

Ο αθλητικός τουρισμός στο “μικροσκόπιο”, στο συνέδριο Sports Tourism & Sustainable Destinations

Sports Tourism & Sustainable Destinations

Μερικά από τα θέματα στα οποία θα στοχεύσουν οι εργασίες του Sports Tourism & Sustainable Destinations Conference είναι: Η Γαλάζια Οικονομία, η Βελτίωση των Υποδομών και η Προσβασιμότητα, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως μέσο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

Το Mykonos Running Festival πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, στη Μύκονο. Στο πλαίσιό του θα διεξαχθεί και το συνέδριοSports Tourism & Sustainable Destinations”, που αφορά στον αθλητικό τουρισμό, ο οποίος εξελίσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας  και τις δυνατότητες της Μυκόνου για βιώσιμη ανάπτυξη. Το συνέδριο θα γίνει αύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρες 12.00-15.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), στη χώρα Μυκόνου.

Ο αγώνας καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Μυκόνου και τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Το “παρών” στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν πολιτικοί και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, στελέχη της τουριστικής αγοράς, επιχειρηματίες και διαμορφωτές κοινής γνώμης, οι οποίοι καλούνται να συζητήσουν για το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, θα εξετάσουν τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Μύκονος -ο ισχυρότερος “πρεσβευτής” του ελληνικού τουριστικού brand name- , προκειμένου να χαράξει μία πορεία βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, που θα σέβεται την ιστορία και τη φυσιογνωμία της περιοχής, και θα προσφέρει εξατομικευμένες, εναλλακτικές και υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ανάμεσα στους έως τώρα επιβεβαιωμένους ομιλητές συγκαταλέγονται: Α.Ε. Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα Sulaiman Humad Salem ALMazroui, o κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχος Μυκόνου, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΤΕ, η  κα Χριστίνα Καραμίχου, πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης του Mykonos Running Festival και ο γενικός διευθυντής του Mykonos Running Festival, κ. Δρόσος Χριστόπουλος.

Μεταξύ των διακεκριμένων επαγγελματιών που θα αναδείξουν την τεράστια προοπτική ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού συμπεριλαμβάνονται η κα  Όλγα Παπαδάκη, γενική γραμματέας της Mykonos Hoteliers, ο κ. Πέτρος Στάθης, πρόεδρος της Monterock International, ο κ. Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, ο κ. Δημήτρης Παπαμιχαήλ, CEO της Goldair Handling, ο κ. Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Key Accounts Project Management της SKY Express, ο κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο κ. Γιάννης Λάσκαρης, συνιδρυτής της Progame S.A., ο κ. Βασίλης Μπλέσιος, CMO της Lever ΑΕ και η κα Μαρίνα Καλαϊτζή, δικηγόρος.

Το “παρών” επίσης θα δώσουν οι Γιώργος Πρίντεζης, διεθνής μπασκετμπολίστας, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, παραολυμπιονίκης και ιατρός, Πόπη Καλαϊτζή, ιατρός και Ναταλία Δεληγιώργη, Life Coach.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023