Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλ. Κεφαλογιάννη: “Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μεγάλη αναβάθμιση της ξενοδοχειακής προσφοράς”
Συνέδρια

Όλ. Κεφαλογιάννη: “Η Θεσσαλονίκη εμφανίζει μεγάλη αναβάθμιση της ξενοδοχειακής προσφοράς”

kefalogianni

Η υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε και νέα νομοθετική πρωτοβουλία, για ένα πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου “Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη”, που διοργάνωσε το Travel.gr με το “Πρώτο Θέμα”.

Η υπουργός  είπε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί σήμερα ένα δυναμικό τουριστικό προορισμό όπως φαίνεται και από τη μεγάλη αναβάθμιση της ξενοδοχειακής προσφοράς και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών.

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός στην καμπάνια Greekend που αφορά και στη Θεσσαλονίκη και αποσκοπεί στο να αναδειχθεί η πόλη ως ένας ιδανικός City Break προορισμός καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην Προγραμματική Συμφωνία συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία όπως πρόσθεσε  μπορεί να  συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η  κα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού από τις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες, επεσήμανε πως το πρόβλημα αυτό, επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, και το  αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του τουρισμού, για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και κατ’επέκτασιν αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου.

Όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως γίνονται βήματα για τον εξορθολογισμό του πλαισίου λειτουργίας της δραστηριότητας αυτής και ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει και την εμφάνιση καταστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο της φιλοξενίας.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024