Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΕπιστημονικό Συμπόσιο στο Κτήμα Εύχαρις

Επιστημονικό Συμπόσιο στο Κτήμα Εύχαρις

Στο “Κτήμα Εύχαρις” διεξήχθη το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2004 το τέταρτο Επιστημονικό Συμπόσιο του κύκλου Οίνον Ιστορώ. Ενώ τα τρία προηγούμενα συμπόσια είχαν ως αντικείμενο εργασιών τους, συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, […]

Στο “Κτήμα Εύχαρις” διεξήχθη το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2004 το τέταρτο Επιστημονικό Συμπόσιο του κύκλου Οίνον Ιστορώ<...>. Ενώ τα τρία προηγούμενα συμπόσια είχαν ως αντικείμενο εργασιών τους, συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αυτή τη φορά η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει θεματικό περιεχόμενο. Έτσι οι εργασίες της ημερίδας επικεντρώθηκαν στην ιστορία του ληνού – πατητηριού από τα αρχαϊκά χρόνια ως την προβιομηχανική εποχή και με ευρύτερη γεωγραφική διασπορά, από την Κρήτη στη βόρεια Ελλάδα και την Καππαδοκία.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν με πρωτότυπες αδημοσίευτες ανακοινώσεις δώδεκα ομιλητές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή συζήτηση, που επακολούθησε. Οι άνετες εγκαταστάσεις του Κτήματος Εύχαρις με τη γνωστή φιλοξενία, ο σύμμαχος καλός καιρός και το φιλομαθές ακροατήριο, οινόφιλοι και επιστήμονες, ήταν οι επιπλέον παράγοντες της επιτυχίας του Συμποσίου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά για τη Δυτική Αττική είναι εξαιρετικά ποιοτική, αφού η παραγωγή κατά το δέσιμο των σταφυλιών ήταν αυξημένη κατά 10 – 15% για τις περισσότερες ποικιλίες, για αυτό και πραγματοποιήθηκε αφαίρεση φορτίου και ρύθμιση της παραγωγής στα επιθυμητά επίπεδα.

Ο τρυγητός ξεκίνησε όψιμα στις 28 Αυγούστου. Στις λευκές ποικιλίες αναμένονται οίνοι πλούσιοι ισορροπημένοι και αρωματικοί, ενώ στις ερυθρές η υψηλή φαινολική ωριμότητα σε συνδυασμό με αυξημένο σακχαρικό τίτλο αναμένεται να δώσει οίνους με βαθύ έντονο χρώμα, πλούσιο σώμα και με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το “Κτήμα Εύχαρις” επισκέφτηκε και ο Ιταλός Enrico Bernando, Chef Sommelier, στο 3 αστέρων Michelin εστιατόριο `George V` του Παρισινού ξενοδοχείου `Four Seasons`, ο οποίος αναδείχτηκε έπειτα από δύσκολο ανταγωνισμό ως ο No. 1 Οινοχόος του Κόσμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024