Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνAlumil: Απονομή νέου, μοναδικού Βραβείου “Βιώσιμης Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής για κτίρια με προσόψεις αλουμινίου” των ΕΛΒΑΛ & ΕΤΕΜ

Alumil: Απονομή νέου, μοναδικού Βραβείου “Βιώσιμης Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής για κτίρια με προσόψεις αλουμινίου” των ΕΛΒΑΛ & ΕΤΕΜ

Σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που οργάνωσε τον Ιούλιο του 2002 η ETEM και η ΕΛΒΑΛ με θέμα “Βιώσιμη Μεσογειακή Αρχιτεκτονική για κτίρια με προσόψεις αλουμινίου”, ένα από τα τρία ισότιμα […]

Σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που οργάνωσε τον Ιούλιο του 2002 η ETEM και η ΕΛΒΑΛ με θέμα<...> “Βιώσιμη Μεσογειακή Αρχιτεκτονική για κτίρια με προσόψεις αλουμινίου”, ένα από τα τρία ισότιμα βραβεία στην επαγγελματική κατηγορία απονεμήθηκε για τη μελέτη του νέου, εντυπωσιακού κτιρίου γραφείων της Alumil στη ΒΙ. ΠΕ. Κιλκίς, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα και με την οργανωτική υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (U.I.A.), της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και ήταν ανοικτός σε ιδέες, μελέτες και πραγματοποιημένα κτίρια, σχεδιασμένα τόσο από φοιτητές αρχιτεκτονικής (κατηγορία Α) όσο και από επαγγελματίες αρχιτέκτονες (κατηγορία Β), προερχόμενους από όλες τις χώρες της Μεσογείου. Στόχος ήταν η προώθηση νέων ιδεών για το σχεδιασμό κτιρίων χαμηλής ενέργειας με όψεις αλουμινίου.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2003 με το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής, με Πρόεδρο τον αρχιτέκτονα κ. Αλέξανδρο Τομπάζη και μέλη επιφανείς αρχιτέκτονες και καθηγητές αρχιτεκτονικής από τον ευρωπαϊκό χώρο. Υπεβλήθησαν 286 αιτήσεις συμμετοχής και εγκρίθηκαν τελικώς 48 μελέτες και στις δύο κατηγορίες (φοιτητική και επαγγελματική). Το υπό ανέγερση κτίριο της Alumil σχεδιάστηκε από εκτενή ομάδα μελετητών, η οποία βραβεύθηκε και είχε την εξής σύνθεση:

Αρχιτέκτονες: καθηγητής Α.Μ. Κωτσιόπουλος, Α. Πάνου, Ε. Ζουμπουλίδου, συνεργάτες Στ. Ζερεφός, Ε. Χαλκιοπούλου,
Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων: Β. Κουβάκη,
Πολιτικοί μηχανικοί: καθηγητής Χ. Μπανιωτόπουλος, Ι. Λαβασάς, Π. Ζέρβας
Ηλεκτρολόγοι- μηχανολόγοι μηχανικοί: Γ. Λαγός, Κ. Σαρρόπουλος.

Η κατασκευή αναπτύσσεται σε τρεις κύριες στάθμες με συνολικό ύψος 17 μέτρων και συνολική επιφάνεια περίπου 2.000 μ2 ενώ το ισόγειο παραμένει κατά κύριο λόγο κενό με ελεύθερο ύψος περίπου 4,5 μέτρων, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Η Alumil με βασικό γνώμονα την εξέλιξη με σεβασμό στο περιβάλλον, πρόκειται να τοποθετήσει στο νέο κτίριο εξελιγμένα συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας και θετικής ενεργειακής συμπεριφοράς, που, όπως αποδείχθηκε από την ανάλυση που υποβλήθηκε στα πλαίσια του παραπάνω διαγωνισμού, προβλέπεται να είναι κατά 25% καλύτερη από ένα κτίριο με τοίχους και παράθυρα και κατά πολύ καλύτερη από ένα κτίριο με κοινά υαλοπετάσματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024