Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Σαντορινιά μπίρα Volkan 'Product Innovation of the Year' στα International Beer Awards
Εστίαση

Η Σαντορινιά μπίρα Volkan 'Product Innovation of the Year' στα International Beer Awards

Χρυσή διάκριση για την μπίρα Volkan στην κατηγορία 'New Product Innovation of the Year' στα International Beer Awards της Πράγας.

Η μπίρα Volkan διακρίθηκε με το “Product Innovation of the Year”, στην παγκοσμίου φήμης διοργάνωση “International Beer Awards”, στο 9ο Canadean International Beer Strategy Conference, στην Πράγα της Τσεχίας. Αφού διαγωνίσθηκε απέναντι σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ζυθοποιίας, αλλά και σε άλλα μικρότερης κλίμακας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε και ανέδειξε την Volkan νικήτρια έχοντας ως κριτήριο τη ξεχωριστή συνταγή και ποιότητα της.

Ο κ. Πέτρος Νομικός, δημιουργός της Volkan, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε αυτή τη ξεχωριστή  διάκριση. Στόχος μας ήταν να υποστηρίξουμε το “δρούμε τοπικά, σκεπτόμαστε παγκόσμια”, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Κάθε μπίρα Volkan αντιπροσωπεύει την πλούσια αγροτική μας κληρονομιά και τη χιλιάδων ετών ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τις νησιωτικές αγροτικές παραδόσεις μας. Τα τρία βασικά συστατικά της μπίρας μας είναι τοπικά, αυθεντικά και παράλληλα, πρωτοποριακά, καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε μπίρα.

Σπάνιο Μέλι Σαντορίνης – κάθε Σεπτέμβρη, οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρέφονται με τα σταφύλια που απλώνουν οι ντόπιοι παραγωγοί κρασιού στον ήλιο, ετοιμάζοντάς τα για το Βινσάντο. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά λουλούδια το Σεπτέμβριο, η φρουκτόζη των σταφυλιών είναι καθοριστική για τη γεύση του μελιού που προστίθεται στη Volkan στο τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.

Κίτρο Νάξου (Citrus Medica) – το μεγάλο προϊστορικό εσπεριδοειδές που μοιάζει με λεμόνι και φτάνει ως και τα 4 κιλά, ήρθε στην Ελλάδα από την Περσία με τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει ελάχιστο χυμό, αλλά ανακαλύψαμε ότι το εκχύλισμα από τα φύλλα του κρύβει όλο το άρωμα και τη γεύση του. Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό χάλκινο αποστακτήριο, στο νησί της Νάξου.

Φίλτρο Ηφαιστειακής Πέτρας – το πόσιμο νερό στη Σαντορίνη είναι σπάνιο, δεν υπάρχουν πηγές πλέον στο νησί. Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του 1600 π.Χ. και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας, μέσα από το οποίο περνά και φιλτράρεται το νερό που χρησιμοποιούμε για το ζύθο μας, με στόχο να προσομοιώσει την τωρινή γεύση του νερού με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024