Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚατάρρευση Tour Operator εξειδικευμένου για Τουρκία
Goldtrail

Κατάρρευση Tour Operator εξειδικευμένου για Τουρκία

Την Παρασκευή, ο εξειδικευμένος Tour Operator για Τουρκία, αλλά και με αρκετά συμβόλαια στην Ελλάδα, Goldtrail ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία του αφήνοντας 16.000 τουρίστες σε Ελλάδα και Τουρκία στο δρόμο. Η εταιρία, που έχει την έδρα της στο New Malden, Surrey, συμβουλεύει τους πελάτες της να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) που κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε…

Την Παρασκευή, ο εξειδικευμένος Tour Operator για Τουρκία, αλλά και με αρκετά συμβόλαια στην Ελλάδα, Goldtrail ανακοίνωσε<...> ότι σταματά τη λειτουργία του αφήνοντας 16.000 τουρίστες σε Ελλάδα και Τουρκία στο δρόμο. Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο New Malden, Surrey, συμβουλεύει τους πελάτες της να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) που κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές τους. Η πρώτη συμβουλή είναΙ οι τουρίστες να πηγαίνουν στα αεροδρόμια βάση του προγραμματισμού που υπήρχε πριν την ανακοίνωση της πτώχευσης.

Επίσης, η CAA ενημερώνει τους ξενοδόχους που είχαν συμβόλαια με την εταιρεία να τηλεφωνήσουν για οδηγίες στο 0044 203 441 0846. Η εταιρεία διακινούσε μεγάλο αριθμό τουριστών στην Κέρκυρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πολλοί τουρίστες είναι πανικοβλημένοι γιατί τους ζητείται να ξαναγοράσουν αεροπορικά εισιτήρια προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει για ξενοδοχεία σε άλλη εταιρία.

Οι πτήσεις από την Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά, όμως όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά τους. Για την επιστροφή τους χρησιμοποιούνται ναυλωμένες πτήσεις των Onur Air, Turkuaz και Viking. Συνολικά, υπολογίζεται ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι που είχαν κάνει κρατήσεις με την Goldtrail θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις διακοπές τους.

Η εταιρεία, που έχει τεθεί πλέον σε αναγκαστική διαχείριση, πουλούσε μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων πακέτα διακοπών. Όσοι ταξιδιώτες επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό καλούνται να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δε θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί δε θα ισχύουν πλέον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φήμες για την κακή πορεία της εταιρείας είχαν αρχίσει εδώ και μήνες. Σε πολλά ταξιδιωτικά websites υπήρχαν αρνητικά σχόλια του στυλ ότι τα ταξίδια στην Τουρκία με την Goldtrail είναι σκέτος εφιάλτης, ενώ ένα άλλο γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σχόλια ανέφερε “ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ”. Τα παράπονα των πελατών για κακές υπηρεσίες ήταν πάρα πολλά. Η ABTA είχε πέρυσι λάβει εκατοντάδες παράπονα και μάλιστα η εταιρεία είχε πάρει πρόστιμο ύψους 11.000 λιρών. Παρόλα αυτά, με την απλή υπόσχεση ότι θα διορθωθούν οι κακές υπηρεσίες της η επιχείρηση κατάφερε να παραμείνει μέλος της ABTA.

Μόνο το 2009, η Goldtrail πλήρωσε £120.000 σε 9 τουρίστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους μολύνθηκαν από τα μπάνια των ξενοδοχείων που συνεργαζόταν από τη νόσο των Λεγεονάριων. Όταν επιφανείς δημοσιογράφοι έκαναν επαφή με την εταιρεία ρωτώντας για το παραπάνω γεγονός, και αναφέροντας ότι εκκρεμούν πάνω από 200 καταγγελίες, η απάντηση των υπευθύνων της ήταν ότι η Goldtrail λειτουργεί από το 1996, είναι μέλος του ATOL και της ABTA, και τα τελευταία χρόνια διακινεί πάνω από 250.000 επιβάτες και έχει συμβόλαια με 300 καταλύματα. Επίσης, δήλωσαν ότι η πλειοψηφία των πελατών τους είναι ευχαριστημένοι.

Τον κίνδυνο να μειωθεί η τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα κατά 1.600 Βρετανούς τουρίστες την εβδομάδα αντιμετωπίζει το νησί μετά τη χρεοκόπια της ταξιδιωτικής εταιρείας. Οι περίπου 150 τουρίστες που βρίσκονται τώρα στο νησί φαινεται ότι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα και θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με το BBC, στην Τουρκία οι ξενοδόχοι ζητούν από τους πελάτες της Goldtrail να πληρώσουν για τη διαμονή τους, φοβούμενοι ότι δε θα λάβουν τα χρήματά τους, πράγμα το οποίο τονίζει η εφημερίδα ότι δε γίνεται στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024