Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΥΠΕΝ: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Λέρο για τη διαχείριση των υδάτων
Περιβάλλον

ΥΠΕΝ: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στη Λέρο για τη διαχείριση των υδάτων

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο από την κ. Ανδριοπούλου Αργυρώ (ΕΛΚΕΘΕ), καθώς και η υδρολογική κατάσταση στη Λέρο από τον κ. Σκουλικίδη Νικόλαο (ΕΛΚΕΘΕ) και συζητήθηκαν και προτάθηκαν αξιόλογες ιδέες για την εξοικονόμηση των υδατικών πόρων στο νησί.

Το πρόγραμμα «Water matters – Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021), με Διαχειριστή Προγράμματος το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υλοποίησε κατά το χρονικό διάστημα 4 με 6 Απριλίου 2023 τη πρώτη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στη Λέρο.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου στο Δημοτικό Θέατρο, μια ημερίδα – science café -, όπου παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λέρου, κ. Κόλλιας Μιχάλης, και παρακολούθησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπίλλης Νεκτάριος και κ. Δημήτρης Κάστης, οι υποψήφιοι Δήμ. Συμβόλοι κ. Μαρίνος Τσάπελλας, κ. Κώστας Σιφουνιός και κ. Μανώλης Πλόχωρος, καθώς και αρκετοί πολίτες επαγγελματίες κα εκπαιδευτικοί του νησιού.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο από την κ. Ανδριοπούλου Αργυρώ (ΕΛΚΕΘΕ), καθώς και η υδρολογική κατάσταση στη Λέρο από τον κ. Σκουλικίδη Νικόλαο (ΕΛΚΕΘΕ) και συζητήθηκαν και προτάθηκαν αξιόλογες ιδέες για την εξοικονόμηση των υδατικών πόρων στο νησί.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις, δράσεις πεδίου και δράσεις στο σχολικό περιβάλλον, όπου συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λέρου, καθώς και μαθητές/τριες του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ζωικούς οργανισμούς του γλυκού νερού με τη χρήση στερεοσκοπίου, καθώς και να μετρήσουν φυσικοχημικές παραμέτρους σε δείγματα νερού που προσκομίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς από διάφορες πηγές – βρύσες του νησιού. Συνολικά, σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023