Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑλβανία: Ρεκόρ ακρίβειας στα εστιατόρια – Ανατιμήσεις από 20% έως 30%
Προορισμοί

Αλβανία: Ρεκόρ ακρίβειας στα εστιατόρια – Ανατιμήσεις από 20% έως 30%

Οι τουρίστες του 2023 θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις διακοπές τους.

Η άνοδος του πληθωρισμού και η ακρίβεια των τιμών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Πολλοί τουρίστες πλέον παρατηρούν μια υψηλή ανοδική πορεία στις τιμές των αλβανικών εστιατορίων.

Συγκεκριμένα, αυτό που βλέπουν οι τουρίστες αλλά δεν μπορούν να το υπολογίσουν με ακρίβεια είναι μια άνοδος της τάξεως 20% – 30%, η οποία οφείλεται σε πληθώρα παραγόντων, όπως το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η αυξημένη ζήτηση και τα συχνά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

→Εκτινάσσονται τα αεροπορικά εισιτήρια το 2023 – Προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Τα παραπάνω λοιπόν προκαλούν ένα βασικό πρόβλημα. Οι τουρίστες του 2023 θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις διακοπές τους, είτε μειώνοντας τα έξοδα (λιγότερα γεύματα και σουβενίρ) είτε περικόπτοντας μερικές από τις ημέρες των διακοπών. Εδώ εναπόκειται ένα μεγάλο ζήτημα για τους on a budget τουρίστες, ή για τους ταξιδιώτες με πολυμελή οικογένεια.

Επιπλέον, οι υψηλότερες τιμές εστιατορίων επηρέαζουν τη συνολική εμπειρία των τουριστών, καθώς η γαστρονομία αποτελεί βασικό πυλώνα του τουρισμού. Γεγονός που χρήζει άμεσης λύσης, διότι η Αλβανία είναι μια χώρα πολλά υποσχόμενη, όσον αφορά τον κλάδο του τουρισμού.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν σταματά στα γειτονικά σύνορα της Αλβανίας. Πολλές χώρες βρίσκονται σε παρόμοια θέση και έρχονται αντιμέτωπες με ανάλογες προκλήσεις όπως το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών και έλλειψη εργατικού προσωπικού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024