Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή‘Μυθική Πελοπόννησος’: Περιφέρεια Πελοποννήσου, φορείς και πολίτες με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη
Εκθέσεις

‘Μυθική Πελοπόννησος’: Περιφέρεια Πελοποννήσου, φορείς και πολίτες με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη

Η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού 'Μυθική Πελοπόννησος' διεξάγεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Το μήνυμα της “Μυθικής Πελοποννήσου” πλημμύρισε την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, την Πέμπτη το απόγευμα, της ομώνυμης έκθεσης που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα επτά επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο οποίος τόνισε ότι “μέσα σε τρία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη η δεύτερη περιφέρεια σε εξαγωγές, από τις τελευταίες θέσεις στις οποίες βρισκόταν. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, η αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Εύα Κοντοσταθάκου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος άλλων συμμετεχόντων.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια την προσπάθεια για εξωστρέφεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις νέες χρηματοδοτικές ικανότητες αλλά και δυνατότητες με την αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης σε τρία έργα, τα οποία χαρακτήρισε πιλοτικά για τη χώρα και τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής. “Η επόμενη περίοδος, θα ξεκινήσει με τρία σημαντικά έργα. Οι μαρίνες Ναυπλίου και Μονεμβασιάς, αλλά και το ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση, είναι τα δύο από αυτά. Το άλλο είναι ότι ετοιμάζεται η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ολόκληρης της Πελοποννήσου, με κύριο τουριστικό χαρακτήρα”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, εκπροσωπώντας όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεων και προσπαθειών, που απώτερο στόχο έχουν την εξωστρέφεια και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων. Παράλληλα, τόνισε την επιδίωξη των επιμελητηρίων για συνέργειες με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία των προϊόντων της περιοχής.

Ο κ. Γρηγοράκος, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε και θα τις στηρίξουμε. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, εξήρε την προσπάθεια, και σημείωσε: “Μέσα στην κρίση, ολοένα και περισσότεροι είναι οι παραγωγοί που ασχολούνται με την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους. Η παρουσία Πελοποννησιακών επιχειρήσεων εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, δείχνει ότι υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα, αλλά και άνθρωποι που μπορούν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα”.

Ο κ. Λειβαδάς τόνισε την αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αύξηση του τουρισμού, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και στη χώρα και σημείωσε ότι ήταν η πρώτη Περιφέρεια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη για συνεργασία. Ο κ. Καλαμπόκης “πιστοποίησε” τη σημαντική δουλειά που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το branding της, αλλά και τη μετατροπή των προϊόντων της σε σύγχρονα. Ο κ. Σμυρνιώτης, τόνισε: “Παρ’όλη τη δύσκολη συγκυρία, η κοινωνία προσπαθεί. Οι παραγωγοί, κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στο αθηναϊκό κοινό, και αυτό είναι μία σημαντική παράμετρος στη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας τους”.

Στην έκθεση συμμετέχουν 50 επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία, με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ζυμαρικά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κουταλιού, αρωματικά φυτά, βότανα κ.λπ., αλλά και τρεις Δήμοι της Πελοποννήσου με δικό τους περίπτερο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και θα είναι σε λειτουργία καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023