Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίFinancieele Dagblad: Η Αθήνα που επιθυμεί ο Καμίνης είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες
Δήμος Αθηναίων

Financieele Dagblad: Η Αθήνα που επιθυμεί ο Καμίνης είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες

'Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ονειρεύεται τουρίστες ποδηλάτες σε μία ομαλή και ασφαλή πόλη', αναφέρει , μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Shereen el Sherbini της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad.

Στη μεγάλη ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad δημοσιεύεται συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, στην ανταποκρίτρια κα Shereen el Sherbini. Εκεί ο δήμαρχος Αθηναίων, λέει, μεταξύ άλλων: “Εάν κάποιος σε εθνικό επίπεδο έκανε αυτό που κάναμε εμείς ως δήμος, η Ελλάδα δε θα βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δήμου και να ξεπληρώσουμε πολλά από τα χρέη μας. Με τα χρήματα που νωρίτερα ήταν αναγκαία για την εγκατάσταση του επιβλητικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος, χρηματοδοτήσαμε τον περασμένο χειμώνα όλες τις εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου. Επίσης, η συγχώνευση δημοτικών υπηρεσιών επέφερε περισσότερα χρήματα”.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει επωμιστεί μία μείωση κατά 60% ως συμβολή στις προσπάθειες της Κυβέρνησης, την ώρα που η ανάγκη για τις κοινωνικές υπηρεσίες έχει διπλασιαστεί. “Αυτήν τη στιγμή, οι δήμοι είναι αυτοί που κρατάνε τη χώρα όρθια. Για την κοινωνική μας πολιτική εξαρτώμεθα σε μεγάλο βαθμό από εθελοντές και φιλανθρωπία. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε όλα τα είδη των δημιουργικών σχεδίων, για να αντιμετωπίσουμε με περιορισμένους πόρους τις αυξημένες ανάγκες”, υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης.

Σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, ότι η Αθήνα έχει γίνει πιο ασφαλής και λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες. Ο κ. Καμίνης τονίζει στη συνέντευξη: “Αυτή είναι μία χώρα όπου κάποιος αναζητά συγκρούσεις, λόγω των συγκρούσεων. Οι συζητήσεις συχνά καταλήγουν σε θορυβώδη αναμέτρηση χωρίς περιεχόμενο. Δεν υποχωρώ. Άλλωστε, μιλούν οι πράξεις μου και αναπτύσσω πρωτοβουλίες εκεί που άλλοι δεν τολμούν”.

Και το κείμενο στην ολλανδική εφημερίδα καταλήγει: “Η Αθήνα που επιθυμεί ο Καμίνης λειτουργεί σύμφωνα με κανόνες, με εκατοντάδες μουσεία και θέατρα, είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες και είναι μία πόλη όπου κάποιος αισθάνεται ασφαλής και κατά προτίμηση να μπορεί να κινείται με ποδήλατο. Ο ίδιος θεωρεί το Άμστερνταμ ως πηγή έμπνευσης και επισημαίνει ότι ανταλλάσσονται ιδέες μεταξύ των δύο πόλεων. Ο Καμίνης χρειάζεται χρόνο για την πραγματοποίηση των ιδανικών του. Με ένα δεκαετές φιλόδοξο πρόγραμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. ευρώ κατόρθωσε να εξασφαλίσει από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, έχει επίσης επεκτείνει τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024