Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓαλλική αγορά: Έχασε τα πρωτεία η Ελλάδα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση
Εισερχόμενος τουρισμός

Γαλλική αγορά: Έχασε τα πρωτεία η Ελλάδα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση

Τους νικητές και τους χαμένους της Γαλλικής αγοράς για το καλοκαίρι του 2023, παρουσίασε η SETO όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα χάνει τη πρώτη θέση από την Τυνησία.

Το καλοκαίρι του 2023, η Τυνησία πρωτοστατεί σε αριθμό πελατών (+33,6% σε κίνηση, +7,1% σε τζίρο). Οι Γάλλοι με σφιχτά οικονομικά «πήγαν στην Τυνησία», υπογραμμίζει ο René-Marc Chikli, πρόεδρος του SETO Syndicat des Entreprises du Tour Operating, τονίζοντας ότι η μη ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία παραδοσιακά βρίσκεται στην πρώτη θέση από το 2019, κατέχει τη δεύτερη θέση σε αριθμό ταξιδιωτών. «Αυτό το καλοκαίρι, οι Γάλλοι εξακολουθούσαν να πηγαίνουν σε προορισμούς που επηρεάζονται από κλιματικά γεγονότα, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες», πρόσθεσε ο Raouf Benslimane, Διευθύνων Σύμβουλος της Thalasso n°1.

Η Ελλάδα, όπου ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, βρίσκεται στην κορυφή του βάθρου όσον αφορά στον τζίρο. «Όσον αφορά στις τιμές, βρισκόμαστε στο όριο αποδοχής στην Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους», σημειώνει ο René-Marc Chikli.

Η Ένωση των Tour Operators της Γαλλίας, SΕΤΟ, παρουσίασε τις τάσεις για το καλοκαίρι του 2023 όπου η καλοκαιρινή σεζόν 2023 (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) επιβεβαιώνει μια ισχυρή επανέναρξη των ταξιδιών, η οποία ξεκίνησε περισσότερο από ένα χρόνο πριν. «Η εκδίκηση μέσω του τουρισμού υπερβαίνει το ζήτημα του πορτοφολιού», λέει ο πρόεδρος René-Marc Chikli. Ο κόσμος αποφάσισε να επενδύσει στα ταξίδια.

Καλύτερο καλοκαίρι από το 2022

Για αναχωρήσεις την περίοδο από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2023, οι tour operators της Γαλλίας που είναι μέλη του σωματείου θα έχουν μεταφέρει 1.651.081 πελάτες (+11% σε σύγκριση με το 2022). Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τα μέσα έσοδα ανά μονάδα 1.318 ευρώ (+4,2%), καθιστά δυνατή την επίτευξη τζίρου 2,176 δισ. ευρώ (+15,9%). Αυτά τα δεδομένα βασίζονται σε αναχωρήσεις που έγιναν στις 31 Αυγούστου 2023 και σε κρατήσεις που έγιναν για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2023.

Από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου 2019, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μέλη της SΕΤΟ είχαν ταξιδέψει 1.792.219 πελάτες. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των πελατών μειώθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία. Όμως οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 10% χάρη στην αύξηση των τιμών. «Δεν διώχνουμε απλώς τους πλούσιους», εξηγεί ο René-Marc Chikli. Ενώ αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι πελάτες δεν μπορούν πλέον να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό.

Μείωση διάρκειας

«Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, οι Ιταλοί ξενοδόχοι στη Σικελία και τη Σαρδηνία είχαν έναν καταστροφικό μήνα Αύγουστο», σχολίασε ο Patrice Caradec του Alpitour. Ακόμη και η ιταλική πελατεία δεν ακολούθησε. Και έτσι έχουμε μειώσεις τιμών, και σημειώνει επίσης ότι, εάν οι Γάλλοι συνεχίσουν να πηγαίνουν διακοπές, συντομεύουν τη διάρκειά τους λόγω του πληθωρισμού. «Στην Alpitour, ο μέσος όρος ανά άτομο αυξήθηκε κατά 7% έως 8% σε σύγκριση με το 2022», εξηγεί. Αλλά η διάρκεια παραμονής έχει μειωθεί αρκετά σημαντικά. Από δύο εβδομάδες έως 12 ημέρες για παράδειγμα. »

Καλοκαίρι μεσαίων αποστάσεων 2023

Όσον αφορά στους προορισμούς, οι μεσαίες αποστάσεις αντιπροσωπεύουν το 66% του καλοκαιρινού τζίρου στα οργανωμένα ταξίδια. Με ένα χαρτοφυλάκιο προορισμών που είναι πιο κοντά στην προ-Covid περίοδο.

Σε βάθος χρόνου, ο Μαυρίκιος έρχεται στην κορυφή, μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κάνουν μια ωραία επιστροφή στη γαλλική αγορά. Μόλις άνοιξαν ξανά τα σύνορά του, ο προορισμός έκανε ισχυρή ανάκαμψη, παρόλο που η Δομινικανή Δημοκρατία υποχωρούσε λόγω της πτώσης της αεροπορικής χωρητικότητας.

Είναι επίσης η χρονιά της επιστροφής της Ασίας στην εύνοια, παρά την άνοδο των τιμών των αεροπορικών μεταφορών. Η Ινδονησία, η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη κάνουν την επιστροφή τους ως αγαπημένοι προορισμοί των Γάλλων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024