Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπείγουσα ανάγκη για επέκταση του αεροδρομίου της Πάφου
Αεροδρόμια

Επείγουσα ανάγκη για επέκταση του αεροδρομίου της Πάφου

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Πάφου είναι ανεπαρκής λόγω αυξημένης επισκεπτικότητας. Η Κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει τη Β’ Φάση των εργασιών για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν Κύπριοι ταξιδιώτες και ξένοι τουρίστες στο αεροδρόμιο της Πάφου λόγω του περιορισμένου χώρου και της αυξημένης επισκεπτικότητας απαιτεί άμεση δράση από την Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, έχει επανειλημμένα επισημάνει το πρόβλημα, και η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή κατέστησε την κατάσταση πιο εμφανή. Παρά το συμβόλαιο παραχώρησης των αεροδρομίων που προέβλεπε επενδύσεις στη Λάρνακα και την Πάφο, αυτές δεν έγιναν.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνο, είναι μια συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών που προέβλεπε επέκταση μόνο με νέα συμφωνία που περιλάμβανε επέκταση της συμφωνίας για άλλα 5,5 χρόνια και ικανοποίηση απαιτήσεων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και της λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Παρόλο που οι παρεμβάσεις του ΕΒΕ Πάφου δεν είχαν ακόμη αποτέλεσμα, είναι κρίσιμο να δρομολογηθεί η Β’ Φάση χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Οι διαβουλεύσεις ήδη ξεκίνησαν, και αναμένουμε θετικές εξελίξεις που θα αποφέρουν οφέλη και στα δύο μέρη. Η επέκταση του αεροδρομίου της Πάφου είναι απαραίτητη για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας και να διασφαλιστεί η σωστή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024