Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ εκπομπή του Rick Stein για το BBC στο Δήμο Μονεμβασίας
Προορισμοί

Η εκπομπή του Rick Stein για το BBC στο Δήμο Μονεμβασίας

Η θεματολογία της εκπομπής θα αναδείξει το γαστρονομικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Μονεμβασίας.

Γυρίσματα στο Δήμο Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 28-31 Ιουλίου για την τηλεοπτική εκπομπή γαστρονομίας του Rick Stein η οποία προβάλλεται στο Βρετανικό κανάλι BBC. Ο Rick Stein είναι ένας από τους διασημότερους σεφ στη Μεγάλη Βρετανία. Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια παρουσιάζει εκπομπές γαστρονομίας που παρακολουθούνται από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχει γράψει πληθώρα βιβλίων σχετικά με τη γαστρονομία.
 
Η θεματολογία της εκπομπής θα αναδείξει το γαστρονομικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Μονεμβασίας. Στα πλαίσια αυτά, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές ενώ τα θέματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν ήταν το βατικιώτικο κρεμμύδι, ο νερόμυλος των Ταλάντων, ο Μαλβαζίας Οίνος, τα φημισμένα μπαρμπούνια και οι γαριδοπέτουλες του Γέρακα, τα γλυκά Μονεμβασίας καθώς και συνταγές που ήταν διαδεδομένες παλαιότερα στους γάμους της περιοχής. 


 

Μετά το τέλος των γυρισμάτων ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας Λύρας Χαράλαμπος δήλωσε: “Πρόκειται για τη σημαντικότερη τηλεοπτική παραγωγή που έχουμε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως εδώ και πέντε μήνες συνεργαζόμαστε με την ομάδα παραγωγής και το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, παρέχοντάς τους όλα τα στοιχεία που ζήτησαν προκειμένου να καταλήξουν στη θεματολογία και να προετοιμάσουμε από κοινού όλες τις λεπτομέρειες, ενώ προηγήθηκε και ταξίδι  έρευνας της παραγωγής στην περιοχή λίγους μήνες πριν, για τον ίδιο λόγο. Η γαστρονομία αποτελεί ένα σημαντικότατο κρίκο του τουριστικού προϊόντος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους“.
 
Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.
 
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023