Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣύσκεψη για τα αναπτυξιακά έργα πολιτισμού στη Μονεμβασία
Πολιτισμός

Σύσκεψη για τα αναπτυξιακά έργα πολιτισμού στη Μονεμβασία

Σύμβαση προβλέπει την κατασκευή τελεφερίκ που θα συνδέει την Άνω με την Κάτω Πόλη της Μονεμβασίας και την επίσημη εκκίνηση των εργασιών για τον φωτισμό των τειχών και του Βράχου της Μονεμβασίας και τη μετατροπή της οικίας του Γιάννη Ρίτσου σε μουσείο.

Επιταχύνονται τα αναπτυξιακά έργα πολιτισμού στη Μονεμβασία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Την άμεση δημοπράτηση του έργου του τελεφερίκ στο Βράχο της Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης, δρομολογούν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μονεμβασίας. Το έργο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της Άνω Πόλης Μονεμβασίας και θα την καταστήσει προσβάσιμη σε εμποδιζόμενα άτομα και ΑΜΕΑ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την υπουργό κα Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης, με τη συνολική επένδυση για έργα πολιτισμού στην περιοχή να ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ.

Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του δήμου Μονεμβασίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «Πάρνωνας». Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή τελεφερίκ που θα συνδέει την Άνω με την Κάτω Πόλη της Μονεμβασίας και την επίσημη εκκίνηση των εργασιών για άλλα δύο εμβληματικά έργα πολιτισμού: τον φωτισμό των τειχών και του Βράχου της Μονεμβασίας και τη μετατροπή της οικίας του Γιάννη Ρίτσου σε μουσείο αφιερωμένο στην μεγάλο Έλληνα ποιητή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων κ. Θέμης Βλαχούλης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων κα Τζούλια Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023