Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Καμπότζη επιθυμεί να προσκαλέσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες
Κινέζικη αγορά

Η Καμπότζη επιθυμεί να προσκαλέσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες

Με δεδομένο την έναρξη και πάλι των ταξιδιών εξωτερικού από τους Κινέζους, τα κράτη αρχίζουν να αναζητούν μερίδιο από αυτή την τεράστια αγορά.

Ανώτερος αξιωματούχος της Καμπότζης τη Δευτέρα ζήτησε περισσότερους Κινέζους τουρίστες, λέγοντας ότι η παρουσία τους έχει συμβάλει σημαντικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του βασιλείου και στη μείωση της φτώχειας.

Ο υπουργός Εξωτερικών και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού, Top Sopheak, δήλωσε ότι η Καμπότζη δέχτηκε 364.844 Κινέζους επισκέπτες κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου φέτος, σημειώνοντας αύξηση 611% από έτος σε έτος.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσώπευε το 10,4% των 3,5 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων τουριστών στη χώρα κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, είπε.

«Θέλουμε περισσότερους Κινέζους τουρίστες καθώς συνέβαλαν σημαντικά στην οικονομική και τουριστική μας ανάπτυξη καθώς και στη μείωση της φτώχειας», είπε στο Xinhua, προβλέποντας ότι η χώρα θα δεχτεί τουλάχιστον 600.000 Κινέζους τουρίστες φέτος.

Ο Sopheak είπε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι οι στενοί δεσμοί και η αύξηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών θα ενθαρρύνουν περισσότερους Κινέζους τουρίστες να περάσουν τις διακοπές τους στην Καμπότζη τα επόμενα χρόνια.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους Κινέζους πολίτες να έρθουν και να επισκεφτούν την Καμπότζη, έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό», είπε.

Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πολιτιστικό και οικολογικό τουρισμό, όπως το Βασιλικό Παλάτι και το Εθνικό Μουσείο στην Πνομ Πενχ, το Αρχαιολογικό Πάρκο Angkor στη βορειοδυτική επαρχία Siem Reap, τη Ζώνη του Ναού του Sambor Prei Kuk στην κεντρική επαρχία Kampong Thom και το Temple of Preah Vihear και ο αρχαιολογικός χώρος Koh Ker στη βορειοδυτική επαρχία Preah Vihear, καθώς και ένας όμορφος κόλπος στο νοτιοδυτικό Sihanoukville.

«Οι Κινέζοι τουρίστες είναι θερμά ευπρόσδεκτοι σε αυτούς τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς καθώς και σε άλλα αξιοθέατα σε ολόκληρη την Καμπότζη, καθώς η κυβέρνηση πάντα έδινε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ασφάλεια για όλους τους τουρίστες», είπε.

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη πηγή διεθνών τουριστών στην Καμπότζη στην εποχή πριν από την πανδημία του COVID-19, είπε ο Sopheak, προσθέτοντας ότι το βασίλειο δέχθηκε 2,36 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες το 2019, αντιπροσωπεύοντας το 35,7% των συνολικών διεθνών αφίξεων τουριστών και δημιουργώντας περίπου 1,8 ευρώ σε έσοδα.

Είπε ότι η στρατηγική «China Ready», η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016, είχε επανεισαχθεί στις αρμόδιες αρχές και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό μετά την άρση των περιορισμών.

Η στρατηγική απαριθμούσε τα βήματα που πρέπει να ληφθούν από τις τουριστικές αρχές για τη διευκόλυνση των επισκέψεων Κινέζων τουριστών, όπως η παροχή κινεζικών σημάτων και εγγράφων για την επεξεργασία βίζας, η ενθάρρυνση της τοπικής χρήσης του κινεζικού γιουάν και της γλώσσας και η διασφάλιση ότι οι εγκαταστάσεις φαγητού και διαμονής ταιριάζουν στα κινεζικά γούστα.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες που υποστηρίζουν την οικονομία της Καμπότζης. Η χώρα προσέλκυσε έως και 6,61 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2019, με ακαθάριστα έσοδα 5 δις ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024