Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Όλγα Κεφαλογιάννη στη πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα
Συναντήσεις

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα

Η κοινή προβολή Ελλάδας και Κίνας ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννης με τον κ. Shen Haixion πρόεδρο του ομίλου China Media Group.

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» που διοργάνωσε η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 10ης επετείου της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος», στην οποία μετέχει και η χώρα μας.

Επίσης, στην εκδήλωση παρέστη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και, από κινεζικής πλευράς, ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας και πρόεδρος του Ομίλου Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας China Media Group, κ. Shen Haixiong, ο οποίος πραγματοποίησε, με την ευκαιρία αυτή, την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας.

Κατά τον χαιρετισμό της η κ. Κεφαλογιάννη ανέδειξε τη σημασία του τουρισμού ως πολιτισμική γέφυρα φιλίας που ενώνει λαούς και χώρες, υπογραμμίζοντας ότι κοινό στοιχείο που συνδέει την Ελλάδα και την Κίνα είναι η αρχαιότητα και η σπουδαιότητα των πολιτισμών τους, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και η Κίνα του ανατολικού. Περαιτέρω, η υπουργός ανέφερε ότι το όραμα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει χρονικά και χωρικά τον ελληνικό τουρισμό σε δώδεκα μήνες τον χρόνο και από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη απηύθυνε πρόσκληση στους επισκέπτες από την Κίνα να επισκεφθούν την Ελλάδα, η οποία έχει να τους προσφέρει όλα όσα επιζητούν και προσδοκούν, όπως ιστορία, αρχαιολογία, πολιτισμό, φυσικές ομορφιές, τη γνωστή παγκοσμίως ελληνική γαστρονομία και μια σειρά από ειδικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ομίλου China Media Group, η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, με τον κ. Shen Haixiong να δηλώνει θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού, ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες για συνεργασία στην προβολή της Ελλάδας και της Κίνας και του πολιτισμού τους στις δύο χώρες, αντιστοίχως, μέσω των μεγάλης εμβέλειας, μέσων επικοινωνίας του κινεζικού ομίλου, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ομίλου CMG, ασπάστηκε με θέρμη την ιδέα μιας τέτοιας συνεργασίας, απευθύνοντας πρόσκληση στην υπουργό να επισκεφθεί την Κίνα, για μια διεξοδικότερη συζήτηση και εξέταση των δυνατοτήτων, την οποία η κυρία Κεφαλογιάννη απεδέχθη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024