Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕπίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας της Academie Occitane στην Τεχνική Σχολή Πάφου
Τουριστική εκπαίδευση

Επίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας της Academie Occitane στην Τεχνική Σχολή Πάφου

  • TEXNIKH SXOLH PAFOU-01

Η φιλοξενία “έκλεισε” με την παράθεση γεύματος σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Γαλλική αντιπροσωπεία της Academie Occitane, με πέντε εκπαιδευτικούς από πέντε διαφορετικά σχολεία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής περιφέρειας, επισκέφθηκε την Τεχνική Σχολή Πάφου, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Σκοπός της επίσκεψης η γνωριμία με το σύστημα της Δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Κύπρο και η ανταλλαγή ιδεών πάνω σε φλέγοντα εκπαιδευτικά θέματα.

Οι εκπαιδευτικοί της Ακαδημίας έτυχαν εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, αντάξια του ονόματος της Σχολής, και ενημερώθηκαν για τις σχολές και τα προγράμματα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της ΤΕΣΕΚ: Εσπερινές Σχολές, Σύστημα Μαθητείας, Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΜΙΕΕΚ, Προγράμματα Διά Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΠΔΒΕΕΚ). Ξεναγήθηκαν, επίσης, στους χώρους της ξενοδοχειακής σχολής και παρακολούθησαν επίδειξη του σύγχρονου Διεθνούς Προγράμματος Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Εφαρμογών και Κρατήσεων-Fidelio.

Από μέρους των μελών της Academie Occitane παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα των σχολείων τους. Ακολούθησε επίσκεψη στο Elysium όπου έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Η συνεργασία με την Academie Occitane θα συνεχιστεί και στο μέλλον με περισσότερες δράσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ήδη, σε πρώτη φάση, έχει προγραμματιστεί ανταλλαγή εκπαιδευτικών, ενώ σε μετέπειτα στάδιο θα ακολουθήσει και ανταλλαγή μαθητών. Όπως είπε και ο Andrew Carnegie: “Η ομαδική εργασία είναι η ικανότητα να δουλέψουμε μαζί προς ένα κοινό όραμα […] Είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε κοινούς ανθρώπους να συμμετάσχουν σε σπουδαία αποτελέσματα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024