Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Καταγγελίες για πανάκριβα νερά και καφέδες στις παραλίες και ηχορύπανση
Καταγγελίες

Κύπρος: Καταγγελίες για πανάκριβα νερά και καφέδες στις παραλίες και ηχορύπανση

coffe at sea

Ακριβά πληρώνουν το μπουκάλι νερό και τον καφέ πολίτες που ελέω καύσωνα σπεύδουν στις παραλίες, αλλά και πολλοί κάνουν καταγγελίες για ηχορύπανση στη Πάφο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του SigmaLive, οι πολίτες της Κύπρου που επισκέπτονται τις παραλίες κάνουν καταγγελίες για τις οι τιμές στα παραλιακά κέντρα της επαρχίας Αμμοχώστου που είναι «εξωφρενικές».

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, κ. Μάριο Δρουσιώτη, που όπως αναφέρει το δημοσιεύμα “πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες και πως ακόμη και μέχρι χθες έφτασε γραπτό παράπονο για τις τιμές.”

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παράπονα που φτάνουν στον Σύνδεσμο, πολίτες πληρώνουν μέχρι και 1,50 ευρώ για ένα μπουκάλι νερό και μέχρι 4 ευρώ για έναν καφέ για take away. Όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης στην εφημερίδα, κάθε χρόνο το καλοκαίρι οι τιμές διαμορφώνονται ανεξέλεγκτα και δεν μπορεί να γίνει κάτι.

«Η εκμετάλλευση στα παραλιακά κέντρα είναι διαχρονικό πρόβλημα. Αν ένας πολίτης καθίσει σε ένα κέντρο δεν θα παραπονεθεί για την τιμή, αλλά για ένα καφέ ή ένα μπουκάλι νερό στο χέρι δεν γίνεται να χρεώνεται τόσο», σημείωσε.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια ο ΚΟΤ δε εκδίδει κατάλογο τιμών για είδη ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες στη Κύπρο παραπονιούνται και για την ηχορύπανση αφού οι καταγγελίες τους επέρασαν τις 100 μόνο στην Πάφο και σχηματίστηκε ποινικός φάκελος σε 13 περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σε 111 καταγγελίες προχώρησε η Αστυνομία Πάφου στο πλαίσιο εκστρατείας για καταπολέμηση της ηχορύπανσης στην περιοχή από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 17η Ιουλίου. Για 98 εκδόθηκε εξώδικο και για τις υπόλοιπες 13 σχηματίστηκε ποινικός φάκελος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στο πλαίσιο καταπολέμησης της ηχορύπανσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από την 1η Ιουνίου μέχρι και την 17η Ιουλίου η Αστυνομία Πάφου έχει εκπονήσει διάφορα σχέδια ενεργείας ιδίως κατά τα Σαββατοκύριακα με σκοπό τον εντοπισμό και την καταγγελία επιχειρήσεων που οι ιδιοκτήτες τους παραβαίνουν τη νομοθεσία.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία Πάφου κατά το πιο πάνω διάστημα προχώρησε σε 98 καταγγελίες με εξώδικο καθώς και περαιτέρω σε 13 καταγγελίες για τις οποίες σχηματίστηκε ποινικός φάκελος. Περαιτέρω κάποια υποστατικά που παραβιάζουν την Νομοθεσία σε σχέση με την εκπομπή ήχου κατ’ επανάληψη έχουν διενεργηθεί έρευνες και κατασχέθηκαν όργανα που εκπέμπουν ήχο σε 15 περιπτώσεις υποστατικών, είπε. Οι υποθέσεις αυτές, συνέχισε, θα καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, η Αστυνομία Πάφου προβαίνει σ’ αυτούς τους ελέγχους είτε βάσει καταγγελιών και παραπόνων από επισκέπτες της επαρχίας Πάφου, είτε στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που διεξάγει η Αστυνομία Πάφου και διαπιστώνει ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες. Οι εκστρατείες, συνέχισε, θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού προς απώτερο σκοπό την επιβολή της νομοθεσίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024