Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Ξανά στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Πάφο – Ζητούν την καταβολή της ΑΤΑ
Κύπρος

Κύπρος: Ξανά στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Πάφο – Ζητούν την καταβολή της ΑΤΑ

Στην Πάφο, πάνω από το 50% των ξενοδόχων δεν εφαρμόζει την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο.

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου βρίσκονται σε στάση εργασίας, ζητώντας την καταβολή της ΑΤΑ και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο επαρχιακός γραμματέας του κλάδου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης, ανέφερε πως το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων μετά από αυτή την εξέλιξη, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, σχετικά με την τήρηση της συλλογικής σύμβασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το υπουργείο καλεί για ανάκληση οποιονδήποτε απεργιακών ή άλλων μέτρων, ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Σημειώνεται ότι στην Πάφο, πάνω από το 50% των ξενοδόχων δεν εφαρμόζει την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο για την παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζόμενους και ανέφερε πως οι συντεχνίες στηρίζουν την κινητοποίηση.

Μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έπρεπε οι ξενοδόχοι να καταβάλουν το ένα δεύτερο της ΑΤΑ στους εργαζομένους, «κάτι που αρνούνται να πράξουν ορισμένες μονάδες», όπως αναφέρει ο κ. Σαββίδης.

Εξάλλου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Κούλης Ιγνατίου, γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχειακών της ΣΕΚ, ανέφερε πως οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου πληρώθηκαν, ωστόσο στον μισθό τους δεν συμπεριλαμβάνονταν το τιμαριθμικό επίδομα για το οποίο υπήρξε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. «Ξεκάθαρα, στον μισθό του ξενοδοχειακού υπαλλήλου πρέπει να περιλαμβάνεται τιμαριθμικό επίδομα και η αύξηση του 1,5%, η οποία συμφωνήθηκε για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μέχρι 31.12.23».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024