Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΛιλλήκας: Στρατηγικό σχεδιασμό για ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού τουρισμού

Λιλλήκας: Στρατηγικό σχεδιασμό για ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού τουρισμού

Αποφασισμένος φαίνεται να είναι ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας να υλοποιήσει το στρατηγικό σχεδιασμό για ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού τουρισμού, με στόχο την ανάκαμψη της […]

Αποφασισμένος φαίνεται να είναι ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας να υλοποιήσει το στρατηγικό σχεδιασμό για ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού<...> τουρισμού, με στόχο την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο στο επίπεδο που προϋπήρχε στα τελευταία χρόνια πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιλλήκας μετά την πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή του με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) στην οποία παρευρέθη και η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Φρύνη Μιχαήλ, στόχος του σχεδιασμού αυτού δεν είναι η μείωση των τιμών και προσέλκυση περισσότερων, αλλά χαμηλού εισοδήματος περιηγητών, αλλά η παροχή ανώτερου επιπέδου υπηρεσιών.

Μετά την συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης και οι στρατηγικοί της σχεδιασμοί για τον τουρισμό θα κινηθούν γύρω από τρεις άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά τη διαμόρφωση και τον εμπλουτισμό του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού. Το στρατηγικό σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως προηγηθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο καθορισμός του νέου ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ΚΟΤ περικλείεται στο δεύτερο άξονα και προβλέπει την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού. Ο τρίτος άξονας αφορά τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης που προσφέρεται προς τους τουρίστες. Αυτό θα γίνει, επισήμανε ο κ. Λιλλήκας, με τη δημιουργία του απαραίτητου μηχανισμού για τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού που ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι το Υπουργείο του οποίου προΐσταται σε συνεργασία με τον ΚΟΤ μπορούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό για τον τουρισμό κάτι το οποίο όπως τόνισε θα έχει άμεσα οφέλη για την οικονομία της Κύπρου.

Από της πλευράς του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ κ. Φώτης Φωτίου διαβεβαίωσε τον κ. Λιλλήκα ότι τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα εργαστούν σκληρά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή του Οργανισμού.

Ο ΚΟΤ, ανέφερε ο κ. Φωτίου, πρέπει να έχει όραμα, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από το να καταστήσει την Κύπρο ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποικιλίας. Πρόσθεσε δε ότι το μήνα Ιούλιο παρατηρήθηκε ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα συνεχίσει και τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024