Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Λεμεσού και κινεζική πόλη Guangzhou
Κύπρος

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Λεμεσού και κινεζική πόλη Guangzhou

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν επίσης στην μικρή  αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου, φιλμάκια που παρουσίαζαν τις επιχειρηματικές, τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις του Δήμου Λεμεσού.

Μνημόνιο Συναντίληψης  το οποίο περιλαμβάνει στόχους συνεργασίας με σκοπό να εδραιωθεί η φιλιά μεταξύ των δύο πόλεων Λεμεσού και Guangzhou και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι προσπάθειες τους για την προώθηση συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού υπέγραψαν χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο, ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και ο αντιδήμαρχος της Guangzhou Du Xinshan.

Η εξαμελής αντιπροσωπεία από την Guangzhou, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της πόλης Du Xinshan και συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantaο, επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με σκοπό την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο πόλεων.

Η εξαμελής αντιπροσωπεία της Gouangzhou που αποτελούνταν από τους Du Xinshan, Liu Yumei, Director General, Guangzhou Municipal Culture, Radio, Television and Tourism Bureau,  Wu Kaibo, Deputy Director, Publicity Department of CPC Guangzhou Committee, Zheng Jun, Director of European and American Affairs,Guangzhou Foreign Affairs Office, Wang Haibo, Director of Radio and Television Department, Guangzhou Municipal Culture, Radio, Television and Tourism Bureau, Shi Yong, Deputy Director of Administrative Office, Guangzhou Municipal Culture, Radio, Television and Tourism Bureau, είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της παραμονής τους να επισκεφθούν το Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο Κέντρο Μελετών, το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Κέντρο της πόλης και τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη όπου συζήτησαν τρόπους προώθησης συνεργασίας.

Ο κ. Νικολαΐδης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες και και ικανοποίηση για την αδελφική σχέση που υπάρχει μεταξύ των δυο αυτών Δήμων δήλωσε πως “παρ’ότι οι δύο πόλεις βρίσκονται μίλια μακριά μοιράζονται εντυπωσιακές ομοιότητες. Και οι δύο πόλεις έχουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας και διαθέτουν τα κύρια λιμάνια των χωρών τους. Η Guangzhou είναι οικονομικό κέντρο με πολύ δυνατή οικονομία και η Λεμεσός είναι εξίσου σημαντικό ναυτικό και εμπορικό κέντρο για την περιοχή. 

Οι δύο πόλεις μας, παρά τη διαφορά τους σε μέγεθος, πρωτοστατούν σε πολιτιστικά θέματα, νέες τεχνολογίες, ωραία αρχιτεκτονική και εξαιρετική κουζίνα. Είναι προφανές ότι οι πολίτες των δύο πόλεων, μοιράζονται την ίδια αγάπη για την πρόοδο και τις ίδιες ευαισθησίες για τον πολιτισμό και τον πολιτισμό”.

“Πάνω από όλα η σημερινή επίσκεψη και υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Λεμεσός και Guangzhou, είναι ένας φόρος τιμής στη μακροχρόνια φιλίας μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Κύπρου. Μεταξύ του λαού της Κύπρου και του λαού της Κίνας”, συνέχισε.

Ο αντιδήμαρχος της Guangzhou και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantaο ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Λεμεσό και τον Δήμο Λεμεσού για τη φιλοξενία και τόνισαν μέσα από αυτή την συμφωνία δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους των δύο πόλεων, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της Κίνας και αντίστοιχα.

Με το τέλος της υπογραφής οι δημάρχοι Λεμεσού και Guangzhou αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024