Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΑΣΥΞΕ: Στο 90% η πληρότητα των κυπριακών ξενοδοχείων τον Αύγουστο
Κύπρος

ΠΑΣΥΞΕ: Στο 90% η πληρότητα των κυπριακών ξενοδοχείων τον Αύγουστο

Πάφος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι ο τουρισμός εξαρτάται και από τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με τις αγορές, από την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος και τη διαθεσιμότητα σε εργατικό δυναμικό, ώστε να παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες.

Στο 80%-85% κινήθηκε τον Ιούλιο η πληρότητα των ξενοδοχείων, με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) κ. Θάνο Μιχαηλίδη να αναμένει καλύτερες επιδόσεις τον Αύγουστο, περίπου 85%-90%.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θάνος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε θετικούς τους οιωνούς για τον εγχώριο τουρισμό τον Αύγουστο. Όσον αφορά στον Σεπτέμβριο εκτιμά ότι αυτός θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Υπάρχει ρεύμα κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, κάτι που από την μια δυσκολεύει τον προγραμματισμό, από την άλλη όμως δίνει και ελπίδα ότι θα υπάρξει κίνηση» είπε.

Όσον αφορά στα τουστικά έσοδα , ο. Μιχαηλίδης είπε ότι αναμένει ότι θα κινηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με πέρσι, πάρα την απώλεια της ρωσικής αγοράς. «Φέτος, ωστόσο, έχουμε αύξηση στα επιτόκια, κάτι που αναμένεται να μειώσει την κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ακόμη ότι ο τουρισμός εξαρτάται και από τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με τις αγορές, από την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος και τη διαθεσιμότητα σε εργατικό δυναμικό, ώστε να παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με το κόστος των διακοπών ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως λόγω της απόστασης της Κύπρου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό είναι συγκριτικά υψηλότερο λόγω του αεροπορικού εισιτηρίου. «Άρα δεν μπορείς να στήσεις ένα μοντέλο φθηνού τουρισμού, αλλά πρέπει να ξεκινάς να προσφέρεις κάτι που είναι ποιοτικά σωστό, για να μπορεί να έχει νόημα πλέον και το κόστος των διακοπών».

«Στην Κύπρο υπάρχει σχετικά υψηλό λειτουργικό κόστος. Επιβάλλεται η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε και μέλλον», κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024