Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Νέες παραγωγές σε οκτώ πόλεις
Πολιτισμός

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: Νέες παραγωγές σε οκτώ πόλεις

  • Αρχαιολογικός χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου, Γρεβενά
  • Πύργος Μπαζαίου, Νάξος (Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Σήμερα, στις 12.00, αρχίζουν οι προκρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις από 17 έως 31 Αυγούστου 2023.

Οκτώ νέες παραγωγές φέρνει η έκτη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κέρκυρα, Λαμία, Χαλκιδική και Νάξο. Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους και χορό από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου 2023. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η έκτη εβδομάδα του προγράμματος ξεκινά με τη μουσική παράσταση Απόκοπος του Μπεργαδή, σε μουσική σύνθεση και ερμηνεία της Ναταλίας Κωτσάνη και του Τάσου Κοφοδήμου, στο Κάστρο Τρικάλων και τη δράση για παιδιά και εφήβους Το μυστικό του δέντρου, από την ομάδα BEHOLD, στο Χαρουπόμυλο του Πάνορμου Ρεθύμνου στις 7 και 8 Αυγούστου.

Ακολουθεί η εγκατάσταση-περφόρμανς ΓΑΙΑ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης και τη μουσική παράσταση με live γλυπτική Τα αλυσοπρίονα του Ερυσίχθονα του συνόλου σύγχρονης μουσικής ΤΕΤΤΤΙΞ στον Αρχαιολογικό χώρο Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου στα Γρεβενά στις 8 και 9 Αυγούστου.

Ακολουθούν η θεατρική παράσταση Αλφάβητο: Ένα οικολογικό συμφωνικό ποίημα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας στις 9 και 10 Αυγούστου και η μουσική παράσταση Είμαι δέντρο που μιλά σε μουσική Σοφίας Καμαγιάννη στο Κάστρο Λαμίας στις 10 και 11 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας ολοκληρώνεται με την παράσταση χορού Commedia Divina από τους Χορευτές του Βορρά, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Τατιάνας Παπαδοπούλου, στο Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών στη Χαλκιδική και τη μουσική παράσταση Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος, σε σύνθεση και ερμηνεία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο στις 11 και 12 Αυγούστου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024