Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠαρέμβαση πολιτών σε beach bar στη Νικήτη Χαλκιδικής
Θαλάσσιος τουρισμός

Παρέμβαση πολιτών σε beach bar στη Νικήτη Χαλκιδικής

  • Παραλία Νικήτης, Χαλκιδική (Φωτό: Βίκυ Καραντζαβέλου)
  • Παραλία Νικήτης, Χαλκιδική (Φωτό: Βίκυ Καραντζαβέλου)

Σε ολόκληρο το μήκος παραλιακό μέτωπο της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και καταγραφή του προβλήματος.

Χθες Κυριακή 6 Αυγούστου, σε Ποτίδαια και Νικήτη Χαλκιδικής οι κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία να την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την προσβασιμότητα στιςπαραλίες.

Ομάδα πολιτών στη Νικήτη, πραγματοποίησε παρέμβαση σε beach bar, όπου ενημέρωσε τους λουόμενους για το πρόβλημα της προσβασιμότητας στις παραλίες, ενώ σε ολόκληρο το μήκος παραλιακό μέτωπο της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και καταγραφή του προβλήματος.

Παραλία Νικήτης, Χαλκιδική (Φωτό: Βίκυ Καραντζαβέλου)

Η ομάδα των πολιτών για ελεύθερες παραλίες με την ονομασία «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική» δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες και στην πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε όλο το μήκος της παραλίας της Νικήτης.  «Ζητούμε να τηρήσουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, λέει με σαφήνεια πως οι πρώτες ξαπλώστρες πρέπει να είναι πέντε μέτρα από το κύμα, μερικές είναι μέσα στη θάλασσα», σημείωναν ενώ αναφέρθηκαν και για την απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις ομπρέλες.

Στο σημείο που πραγματοποίησαν παρέμβαση οι πολίτες έσπευσαν δύο περιπολικά της αστυνομίας.

Οι συγκεντρώσεις που έγιναν μετά από κάλεσμα της διαδικτυακής ομάδας «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», που ήδη αριθμεί διαδικτυακά πάνω από 9.300 μέλη, αναμένεται να συνεχιστούν. Σήμερα, Δευτέρα στις 11.30 το πρωί, αναμένεται κινητοποίηση στο Δημαρχείο Σιθωνίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024