Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣτο 5% θα κυμανθεί η μείωση των τουριστικών αφίξεων το 2003 εκτιμά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ

Στο 5% θα κυμανθεί η μείωση των τουριστικών αφίξεων το 2003 εκτιμά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Με μείωση στις τουριστικές αφίξεις ύψους 5% εκτιμάται ότι θα κλείσει η φετινή χρονιά. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης WTM στο Λονδίνο…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Με μείωση στις τουριστικές αφίξεις ύψους 5% εκτιμάται ότι θα κλείσει η φετινή χρονιά. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ<...> Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης WTM στο Λονδίνο.

Ο κ. Φωτίου χαρακτήρισε ως επιτυχία το γεγονός ότι η μείωση των αφίξεων για ολόκληρο το έτος φαίνεται να περιορίζεται μόλις στο 5%, λαμβανομένων υπόψη, όπως ανέφερε, των προβλημάτων και των διεθνών αρνητικών συγκυριών. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού, ο κλάδος θα ξεπεράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και θ` ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Αναφερόμενος στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, ο κ. Φωτίου επισήμανε ότι αυτό στοχεύει στο να καταστήσει την Κύπρο έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος να ικανοποιεί τον επισκέπτη με ποικίλα ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, αλλά και να διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής για τον ντόπιο. “Η Στρατηγική μέχρι το 2010 στοχεύει στην επανατοποθέτηση της Κύπρου στον τουριστικό χάρτη ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της και διασφαλίζοντας την αειφορία του τουρισμού στο νησί”, τόνισε ο κ. Φωτίου.

“Ανάμεσα στους βασικότερους στόχους”, συνέχισε, “είναι να καταστεί η Κύπρος ένας ποιοτικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων και ευκαιρίες για πολλές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός, ο πολιτιστικός, ο τουρισμός φύσης, ο συνεδριακός, ο ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός για γκολφ κ.ά. Με την ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού θα μπορέσουμε ν` αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της εποχικότητας”, επισήμανε ο κ. Φωτίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και στη σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωσή του, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι στόχος είναι όπως καταστεί ένας σύγχρονος και ευέλικτος Oργανισμός, ο οποίος θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς εταίρους για το καλό της οικονομίας, καθώς και της Κύπρου γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αφίξεις περιηγητών ανήλθαν σε 287.358, σε σχέση με 306.731 την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας μείωση 6,32%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024